Dag 18: Disneyland

Door M.A. van den Heuvel - A long time ago

Vandaag was het dan eindelijk zover. We gingen naar Disneyland. Marielle had hier stiekem al een tijdje naar uitgekeken. Vanochtend na het ontbijt vertrokken we naar het park. Wij hadden het idee dat het op maandag vast niet zo druk zou zijn... Nou dat hadden we goed mis. Al bij de ingang was het druk! Waar komen al die mensen vandaan??

Gelukkig bij de kassa niet zo druk en binnen een paar minuten hadden wij onze toegangspassen en konden we naar binnen. Het park was nog niet open, dus in Mainstreet moesten we even wachten tot het park officieel geopend werd. Dat was geen straf want alles in mainstreet was al in kerstsfeer en zo konden we alles goed bekijken.

Om 10 uur mochten we verder het park in en zijn we meteen naar 'It's a small world' gegaan. We konden zo doorlopen. Dat was een goed beslissing want later die dag stond er een lange wachtrij. Het tochtje in de boot door deze attracties was echt super. Mila keek haar ogen uit en werd er gewoon stil van. Zo mooi om dat koppie te zien. Deze attractie is ook helemaal in kerststijl gemaakt voor de kerstperiode. Dit was een topper.

Daarna nog wat andere attracties in Fantasyland gedaan, waaronder de draaiende theekopjes en Dombo de vliegende olifantjes. Dit was ook genieten!

Na een koffiepauze zijn we richting Mickey's toontown gelopen. Hier kwamen we al snel de grote favoriet van Mila tegen; " Pluto". We konden ook met hem op de foto. Mila heeft hem zelfs een kusje gegeven! Dapper hoor!!

Verder daar nog het huis van Mickey bezocht en wat rondgelopen. Daarna snel terug naar het theater voor een voorstelling van Mickey en de magische landkaart. Erg mooi opgezette show met veel zang en dans en bekende Disneyfiguren. Mila was nog steeds onder de indruk :)

Vervolgens even gelunched. Ja weer niet gezond. In dit soort parken kun je geen gezond eten vinden. Helaas, jammer voor 1 dagje. Na de lunch wat verder het park ingelopen. Mila viel al snel in slaap in haar wagentje. Nu konden papa en mama ook even een attractie nemen. Weliswaar omstebeurt  maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd splash Mountain. Dat is eigenlijk vergelijkbaar met de boomstammetjes attractie in Walibi of ander pretpark. Voordeel is als je maar alleen bent dat ze hier een speciale rij voor 1 persoons deelnemers hebben. Erg handig, hierdoor hoef je niet in de gewone wachtrij te wachten en kun je vaak al binnen 10 minuten in de attractie stappen. Hier hebben we dan ook gebruik van gemaakt.

Nadat we omstebeurt in deze attractie geweest zijn, nog even wat rondgelopen en zodra Mila weer wakker was in een attractie van Winnie de Pooh. Grappig maar niet spectaculair. 

daarNa weer een korte drinkpauze. Ja we houden veel pauzes, maar we lopen en sjouwen ook een hoop af. Mila wil namelijk niet zo vaak in haar buggy zitten maar lopen is ook nog wat te heftig voor haar. Ze wil dus graag gedragen worden maar ruim 13 kilo tillen is niet zo heel grappig. Dus dan moeten we maar vaker pauzeren :) zijn we naar Tomorrowland gegaan. In Parijs heet dat Discoveryland. Hier in een attractie met Buzz Lightyear geweest. Erg grappig! Je moest vanuit je karretje op dingen schieten met een lasergun. Rem en ik waren erg fanatiek al hadden we niet meteen door wat we nou precies moesten raken. En Mila.... Die zat dit alles tussen ons in eens op haar gemakje te bekijken met haar duim in haar mond. Die begreep er echt niks van, maar dat is ook logisch van een kind van 1,5 jaar.

Daarna zijn Mila en Remco nog in de raketjes geweest. Dit is een soortgelijke attractie als de vliegende olifantjes als gaat deze wat hoger en draait deze harder rond. Mila wilde er erg graag in en ze vond het fantastisch. Vanaf de grond gezien, kon ik haar zien lachen!

Vervolgens snel een plaatsje zoeken langs het parcours waar de Christmas Parade langs zou komen. Deze zou om half 6 beginnen en vanaf 4 uur!!! gingen mensen al langs de weg zitten... We wilden wel graag een leuk plaatsje dus rond kwart voor 5 hebben wij ook een plekje gezocht. Mila heeft zicht tot half 6 met Marielle's Iphone weten te vermaken. Toch handig soms.... Want rondlopen kon echt niet. Dan waren we haar zo kwijt! Erg grappig want een Amerikaans jongetje dat naast haar zat keek met haar mee en hing zo ongeveer met zijn hoofd boven het schermpje van de Iphone!

Na lang wachten de parade gezien. Deze was echt supermooi! Echt vergelijkbaar met de parades in Parijs. Eigenlijk lijkt dit park heel erg op Parijs. Het is misschien wat groter... al vindt Marielle het kasteel hier erg tegenvallen. Dat is in Dinseyland Parijs veel groter en mooier. Dit is maar en lullig kasteeltje.

Dan snel weer iets ongezonds eten en weer klaarstaan voor de afsluiting van de dag. Het vuurwerk! Gisteravond hadden we het vuurwerk al mogen bewonderen vanaf de camping maar er hoort ook een hele show omheen. Deze hebben we vandaag vanuit het park bekeken en het was werkelijk prachtig! Je kunt zien dat Disney nog geen last heeft van de crisis. Ze pakken met alles ' groots' uit! Na de afsluiting zijn we lekker terug naar de camper gelopen en ging het kaarsje uit bij kleine Mila Mouse. Meteen in bedje gelegd en sliep meteen. Droom maar fijn Mila van alle mooie Disneyfiguren die we gezien hebben vandaag!

Reacties

Gert en Ida A long time ago

Wat een enthousiasme op de, voor ons, vroege, nog donkere, regenachtige morgen. Dan klinkt dat bij jullie toch een stuk beter.
Gr. Van Gert en Ida.

Fam. Libbers A long time ago

Wij waren heel benieuwd naar deze dag en zo te horen was het erg leuk! Met Ruby hadden we dit niet hoeven doen, alle grote disneyfiguren vergen veel van haar haha. We hebben dan ook een bange poeperd (maar wel een hele lieve) Loïs daarentegen..... Daar krijgen we nog wel wat mee te stellen! Hier staan ze samen naar buiten te kijken, de grote wagen komt eraan, nou nou wat een attractie voor vandaag! Wel zijn we trots op Ruby, die snuit zelf haar neus en zorgt ook dat die van Loïs schoon blijft. Heel handig in deze tijd van het jaar in Nederland! Want het weer is bagger.... Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!