Zondag 3 augustus

Door Daniëlle Bakker - A long time ago

Zondag 3 Augustus

Het was de bedoeling om vanmorgen uit te slapen. Jammer, maar helaas, om half 7 liep ik over de campground naar de wc. Om 7.15 stond Daphne naast me en om half 8 was ook Lara wakker.  Daphne is haar bed nog niet uit, of er staat een Elk vlak bij onze camper. Het eerste echte wild is gespot. Na het douchen en ontbijten even de planning doornemen. 
Er was echt slecht weer voorspelt, vooral in de ochtend, dus dan maar winkelen in Banff. Ook geen straf. We zijn naar het centrum gaan lopen, een wandeling van ongeveer 40 minuten. Nog voordat we Banff bereikte, was de temperatuur met zeker 10 graden gestegen. Helemaal geen leuk winkel weer, zeker niet als je weet dat er nog zoveel te doen is in de omgeving. Dus na een paar winkeltjes en bij de MC Donalds gezeten te hebben voor de WIFI, zijn we met de bus terug naar de campground gegaan en hebben de camper losgekoppeld. Op naar Lake Louise. Die afslag misten we dus.....we kwamen op een bergweg terecht, waar we met geen mogelijkheid konden keren. Dan maar doorrijden, wat ook eigenlijk absoluut geen straf was. Onderweg kwamen we een berggeit tegen en we hoorden, dat er aan het einde van de weg een kabelbaan was. Aangezien we toch al zoiets van plan waren, zijn we daar maar naar toe gereden. Oké, did it, done it, but I never do it again. In een stoeltjeslift heel hoog de berg op. Voor iemand met hoogtevrees, is dat echt GEEN pretje. Eenmaal boven wilde ik meteen weer naar beneden, want dan had ik dat maar gehad. Wij staan weer klaar om naar beneden te gaan, inmiddels voelde ik me ziek van de hoofdpijn, gaat die kl*te lift gewoon niet meer naar beneden, omdat er onweer aan kwam. 😱 we moesten dus verplicht in het restaurant gaan zitten. Gelukkig mochten we ongeveer 20 minuten later wel naar beneden. We mochten niet alleen, eigenlijk moesten we. De lift ging daarna gewoon dicht. Eenmaal beneden aangekomen, zagen we heel ver op de berg, waar wij net vanaf waren gekomen een moederbeer met 2 jongen. Echt erg leuk om te zien al was het echt heel ver weg. 
Ondanks de regen, zijn we toch richting Lake Louise gereden. Daar werden we, voordat we überhaupt het hele meer gezien hadden, al tegengehouden, omdat alle parkeerplaatsen vol waren. Inmiddels was het een uur of zes. We besloten dan maar te gaan eten en na het eten naar de hotsprings van Banff te gaan. Daar lagen we om ongeveer 9 uur in en dat was lekker!!!! Water van 40 graden, heerlijk ontspannen na een hele dag heen en weer rijden. Ook dit was weer een heerlijke dag. 

Morgen wordt een hele drukke dag. En ook nog geen campground gereserveerd. 😏

 

Reacties

Theo A long time ago

Spannend dagje, leuk!

Jacky A long time ago

Wat een belevenissen, inderdaad druk dagje en dan is het heerlijk om te ontspannen.

T.Bakker A long time ago

Hoi, jullie maken wel echt veel dingen mee.
Knap Daniëlle met hoogtevrees toch om hoog te gaan.
Paul en de kids vonden natuurlijk erg leuk.Zo te lezen waren jullie niet de enigste.
Veel plezier verder.
groetjes,
Pa en Ma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!