Wat is ie klein

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vandaag, 3juni, zijn we niet al te vroeg opgestaan. We hebben heerlijk in een warm zonnetje zitten ontbijten in de KOA camping van Douglas. Na het nuttigen van het uitgebreid buffet hebben we ons gevaarte weer rijklaar gemaakt. Nog even de, gratis verstrekte, BBQ ingeleverd aan de frontdesk. De zeer vriendelijke Kay aan de balie wilde voor ons de volgende cg wel reserveren.  Heel fijn, niet wetende wat ons te wachren stond. Want wat vertelde de bevallige dame haar collega in Cody, de plaats waar we naar toe wilden? Er komen dadelijk een aantal Nederlander aan met een kleine RV. Nou die klap kwam aan bij ons ego. Dat bakbeest van ons klein? Slechts een kleine dertig voetjes?  Tuurlijk er zijn hier en daar een paar Amerikaanse exemplaren die een ietsje groter zijn, maar klein?

Die kun je in elk hoekje van de camping kwijt, ja duhh, mooi niet! De spelersbus van Vitesse die is klein, An's oogjes na weer een flesje Chardonnay, de kans op een bakje goede koffie in de US, ja die dingen zijn klein. Maar niet onze bus met room for a pony!

maar goed, snel vertokken want zo hoeft het niet meer natuurlijk. Op naar Cody vandaag, een tussenstop op weg naar Yelowstone. 

Via voornamelijk de Highway 20 zijn we op pad gegaan. Met heerlijk weer, echter om ons heen waren diverse meer en minder zware buien. We heebben geen drup gehad, alleen het waaide verschrikkelijk en dan is ons "kleintje" behoorlijk zijwindgevoelig. Het stuur wat normaal keurig recht stond moest je continu onder een hoek van 30 graden houden om nog enigszins rechtdoor te rijden. Dit werd nog lastiger als er een grote truck (ze waren best klein eigenlijk, hooguit een meter of dertig) tegemoet kwam. De weg was prachtig. We hebben heel veel hertjes gezien, best klein, die zeer snel zouden moeten zijn, sprinten tot 80 km/h, van 0-100 in 3 sec en toch erg zuinig. 

We zijn even gestopt in het plaatsje Thermopolis, bij de gymnasiasten  bekend van de beroemde slag....Even boodschappen gedaan en in de lokale liqour store twee onbetekenende flesjes Chardonnay gehaald, met GRATIS, zowaar een klein zakje ijsklontjes. Meteen de diepvries vol. We zijn door een prachtige kloof  die de prachtige naam Wind canyon river had, en jullie begrijpen het al, volkomen windstilte, nee natuurlijk een klein zuchtje, mocht geen naam hebben, vergeleken met een tornado dan toch.Maar een prachtige route zo naar Cody, lekker rustig met een schitterend uitzicht op de nog fors besneeuwde Rockies en Grand Tetons.

Even getankt, een klein beetje maar. De prijzen van de benzine zijn ook klein, vergeleken met Nederland. Zo'n 3,4 dollar per gallon. Jammer dat ons kleintje zo'n gallon er in 10 km doorheen jast.In Cody was de plaats al gereserveerd. Bij. Het binnenrijden werden we aangesproken door iemand die een lezing, alweer gratis, wilde houden over De levende have van Yellowstone en meteen daarna door een figuur die zo uit de Dukes van Hazard zou kunnen zijn ontsnapt in een auto uit de gelijknamige serie die dacht wat een rodeo wel leuk zouden vinden.

Het is het eerste geworden, en nee we hadden er geen spijt van. We kregen een heel leuk,entousiast verhaal voor ons vieren, want rest van de caminggasten werden in een gammele bus ver voor het Dukes of Hazard tijdperk afgevoerd richting de lokale Buffalo Bill rodeo. On getwijfeld iets te oude mannen met buik op, ach arme, wat te kleine koetjes. 

De lezing was leuk, de man has een paar prachtige opgezette dieren meegenomen waaronder een prachtige wolf en een coyote. Hij bracht het erg entousiast en gaf nog wat leuke tips voor ons bezoek aan Yellowstone. Hij vertelde ook over de gold en the beautiful. Dit blijken twee soortren arenden te zijn die kleiner waren dan we dachten ( maar toch nog best indrukwekkend).  Kortom een leuke, wat winderige dag. Morgen naar Yellowstone.

Reacties

Ans A long time ago

Doe Buffalo Bill de groeten in Cody.
Die 30ft went snel. Tja, zijwindgevoelig is zo'n beest inderdaad. En manoevreerbaar ook nog.
Fijn, dat alles goed gaat.
Veel plezier in yellowstone.

Ruud A long time ago

Goed dat dat bakbeest niet op Chardonnay loopt. Op naar Yogi en zijn buddies. Mooie verhalen folks! Greetz.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan