Zion

Door Ludo Gijbels - A long time ago

Via onze route 12 rijden we verder. We komen door de Red Canyon. Het is natuurlijk niet zo dat we nog geen rode rotsen gezien hebben, maar het blijft leuk.We maken een kleine omweg naar Panguitch. Een paar leuke huizen maar zeker zijn omweg niet waard. We vervolgen onze route maar slaan niet af naar Zion. We rijden verder naar Kanab waar we ook overnachten. We nemen de tijd om de koraalrode zandduinen te bekijken. Het is natuurlijk leuk om te zien hoe die hier ontstaan maar de 8dollar vinden we toch wel overdreven. Je kunt de duinen ook perfect vanaf de weg bekijken. Leuk - maar ook niet meer. In de 3 beren gaan we een ijsje eten. Het ziet er allemaal nogal Amerikaans uit. We nemen dus één ijsje voor ons twee en daar zijn we maar wat blij mee. Jongens toch, en dan hadden we nog niet eens het grootste genomen. En behalve groot was het ook nog eens lekker. Echt zelf gemaakt ijs. Als jullie in de omgeving komen, zeker doen.

Route 9 loopt recht door Zion uit. Anders dan bij Capitol Reef staat hier wel aangegeven dat deze route betalend is. Gelukkig hebben wij onze jaarpas. We moeten echter wel 15dollar betalen om ons door de tunnel te loodsen. Het is heel comfortabel, zo zonder tegenliggers, en er is ook meer dan de ruimte genoeg.  De 9 zelf vinden we bijzonder mooi. De bergen zien eruit alsof ze geharkt zijn - wat met rotsen natuurlijk nogal moeilijk is.

We parkeren de mobilhome aan het service center en nemen verder de shuttle. Dit vinden we een bijzonder milieuvriendelijke en aangename manier om een park te bekijken.  Aan de laatste halte stappen we uit en gaan direct de rivierenwandeling doen. Hier zijn we echt heel tevreden over. Hij is volledig te doen met een rolstoel.  We zijn gewandeld tot we de rivier moesten oversteken. Hier staan de stokken mooi klaar maar wij hebben ervoor bedankt. Wij zijn terug tot aan de shuttle gewandeld.

Op de terugweg zijn we nog een paar maal uitgestapt. In tegenstelling tot andere parken, zijn uitstapplaatsen startpunten van trails. Je mist hier een beetje mooie plekjes. De trails moet je ook een beetje zoeken. We zien wel mensen helemaal boven op de rotsen over de angelstrail gaan. Dit is ver boven ons niveau. Wat hebben die hikers trouwens toch allemaal. Dan zit je boven een canyon en willen ze allemaal naar de bodem of, zoals bij Zion, dan zit je op de bodem en dan willen ze allemaal naar boven.

Soit, het is heel mooi maar het kan ons niet zo beroeren als bv Bryce

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!