Dag 6, 25 mei: Grand Canyon - Mexican Hat

Door Sabine Frijns - 26-05-2015 22:23

Grand Canyon (wisselend weer, zie verhaal) - Mexican Hat/Monument Valley, 28 graden, bewolkt, 283 km.

Extra om 5.30 uur opgestaan om een busroute (de rode) door het park te doen, rijdt de bus niet. Het regent en er hangt veel teveel bewolking in de Canyon, dus je ziet bar weinig. Later rijdt die misschien weer. Flink balen dus. Nog maar een uurtje terug naar de cabin gegaan en gelukkig stopt het met regenen. Gelukkig rijdt de bus later wel en zo toch nog van diverse punten de Canyon bekeken. Punten zoals Overlook Point, Mather Point en Yaki Point. Prachtig om de Canyon telkens vanaf een andere kant te bekijken en gelukkig wordt het nog echt zonnig weer. We gaan terug naar de auto, om een ander deel van het park met de auto te doen; dit deel ligt op weg naar de uitgang (East Entrance). We bezoeken nog de uitkijkpunten Grand View Point en de Desert View, en eigenlijk is alles even mooi en prachtig. Helemaal onder de indruk verlaten we het park.

Op weg naar Monument Valley, het is ongeveer 3 uur rijden. In dit gebied werden vroeger heel veel cowboyfilms opgenomen en is daar vooral bekend om geworden. Onderweg zie je nog heel lang delen van de Grand Canyon om vervolgens te veranderen naar de typische rotspartijen van Monument Valley. En ik val in herhaling, maar ook dit is weer zo prachtig allemaal, we kijken onze ogen weer uit. Het is nu puur verkennen; een echte tour door het gebied doen we morgen. Ohja, vlak voor Monument Valley zijn we Utah ingereden, wat een uur tijdsverschil (vooruit) betekent.

We rijden door naar Mexican Hat, waar we vannacht verblijven; dit blijkt een klein, pittoresk cowboyplaatsje te zijn: zo leuk allemaal. We eten in een soort buitensaloon, waar een verlegen lachende cowboy aan de barbecue staat. Wat wil een mens nog meer. En om het nog iets sfeervoller te maken; op dit moment zitten wij buiten onze kamer, aan de San Juan River, lekker een Corona te drinken. Proost en weer tot morgen.

Reacties

Roy 27-05-2015 06:18

Mooi man, geniet ervan luitjes!

Roy 27-05-2015 07:45

is dat trouwens ook de San Juan River die je op de foto ziet "meanderen" ?

Sabine Frijns 27-05-2015 07:52

Leuk die reacties! Maar nee, dat is de Colorado River,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan