Santa Fe

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Vandaag naar Santa Fe geweest. De bus stopt vlak bij de camping en op een dagkaartje voor senioren reisden wij voor $ 1p.p.  heen en terug “downtown”. Santa Fe is een van de oudste steden van Amerika. 0veral zijn sporen van het Spaanse koloniale verleden te vinden. De oudste kapel werd rond 1610 gebouwd. Veel gebouwen in adobe-stijl (adobe is klei met stro en mest). De kathedraal in Romaanse stijl valt dan wel op. Heel veel winkels waar sieraden worden verkocht,  al dan niet door de Native Americans gemaakt.  Of deze sieraden nu allemaal voor de toeristen zijn werd ons niet duidelijk.

Ook veel musea en galeriën, kunstliefhebbers komen hier wel aan hun trekken.

 

Nog een verhaaltje voor het slapen gaan.In 2012 op de eerste dag dat we ooit in een camper reden gestopt om wat inkopen te doen bij een kruidenierswinkeltje.Wat bij de meeste auto’s een handrem is, is bij de camper uitgevoerd als een voetpedaal. De handrem wordt met de voet bediend, snapt U het nog? We praten dus over een parkeerrem!

In de  auto van Evelien en Sebastiaan waarin we gereden hadden werkt het zo, intrappen en de rem is in gebruik, nog een keer intrappen en de rem komt weer vrij.

Bij het winkeltje de rem ingetrapt, boodschappen gedaan en weer weg, ja niet dus.Ik trapte nogmaals op het pedaal maar de rem ging alleen maar vaster, geen beweging meer in te krijgen gloeiende !@#$%^&*(?%*%#) nog an toe wat nu?  Behalve het winkeltje geen bebouwing en niemand te zien. Uiteindelijk bracht de uitgebreide handleiding van de camper de oplossing. Links onder het dashboard zit een handel verscholen, er aan trekken en een verrukkelijke “klonk” openbaarde zich de rem was weer vrij.

Ik weet dat ik het zelden zo benauwd en warm heb gehad als toen en als enige man weet hoe het is om a.h.w. in de overgang te zijn.


Marga en Rinus

Reacties

Wilma A long time ago

Leuk verslag weer! De reis is allerminst saai te noemen, als wij lezen wat jullie zoal beleven😀
Prachtige foto's van Santa Fe!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!