Zon, regen, hagel, sneeuw

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Vandaag naar Gunnison gereden, via een afwisselende weg. Eerst eindeloze rechte wegen met aan weerszijden vrij vlak land met lage begroeiing. Overal zie je huisjes staan, of er mensen wonen weten we niet, je ziet niemand. Wel dat niemand iets opruimt, dat heb je als je zoveel ruimte hebt. Als er mensen wonen vraag je je af waar ze van leven want van enige landbouw is geen sprake. Toen ging de weg langzaam omhoog, toen wat steiler en bleken we een pas van 3500 meter over te rijden. Er lag nog sneeuw, en het begon eerst te regenen en later nog te hagelen bij zo´n 10 graden. De afdaling was mooi en ook hier was het dal weer vlak, maar wel groen gras met overal koeien. Wel zagen we overal nog natte plekken, en alle bomen waren nog kaal. In de zomer is het hier vast mooi.

De camping waar wij op staan is pas sinds 1 mei open en wij vroegen of de sneeuw hier al lang weg was. Eind februari zei de man, dus vrij vroeg, maar ook hier waren de bomen nog kaal. Hij verwacht dat eind van de maand alles groen is, maar in september beginnen de eerste blaadjes alweer te vallen. Een korte zomer dus.


Rinus en Marga

Reacties

nel en carl A long time ago

Daar ben ik weer. Wel een zeer afwisselend landschap.
Ook het weer varieert behoorlijk bij jullie. Maar jullie genieten wel zo te lezen. Tja .. die campings voor de tent waar je alles moet opbergen hebben wij meegemaakt. Was best wel spannend maar ook een belevenis. Gewoon aan de spelregels houden en dat hebben we overleefd.
Vandaag is het 5 mei. Tot nu toe met zon, maar het slechte weer komt er aan met hagel en/of onweer. Sneu voor iedereen die vrij is.
We kijken alweer uit naar jullie volgende belevenissen.
Groetjes en doe voorzichtig.

Albert en Wilma A long time ago

Mooi verslag en mooie foto's! Inderdaad , wat een prachtig bouwwerk die brug! Wat het weer betreft dat had tot zover misschien beter gekund , aan de andere kant , grote hitte is ook niet prettig. Nog een fijne reis verder😀

Huibert en Getrud A long time ago

We lezen/bekijken jullie reisverslagen/foto's met belangstelling. Ik sta steeds echt weer versteld van de enorme ruimte ginds. Het lijkt me heerlijk en prachtig om daar, urenlang, doorheen te rijden.
Tot jullie volgend bericht.
Groet.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!