7 mei, mijlen vreten richting Torrey

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

We zijn vanmorgen met regen vanuit Virgin vertrokken. We zijn door Zion National Park gereden en daar hadden we al de eerste spannende minuten. We moesten door een tunnel, maar omdat onze camper alleen door het midden kon rijden, moest de andere kant van de tunnel afgezet worden. Daarvoor betaal je als RV een kleine 15 dollar en inderdaad, toen wij aan kwamen rijden was er een mevrouw die ons staande hield en ons liet wachten tot de laatste auto die aan de andere kant vertrok erdoor was. Pfoe wat was dat spannend, want je moest dus echt in het midden rijden. Nadat ze achter ons aan het toeteren waren liep de spanning bij ons nog hoger op, maar we hebben het overleefd!

Mijl voor mijl zag je het landschap veranderen, van rode bergen tot groene bergen, van witte vlaktes tot besneeuwde toppen. Zo mooi! En zo jammer dat je die schoonheid eigenlijk niet kan vangen met je camera.

Toen we bij Bryce in de buurt aankwamen zagen we hoe mooi die omgeving weer was, rode puntige toppen kwamen ons tegemoet. Voor velen is Bryce een plek om te stoppen en te hiken. Helaas waren de hikes daar niet echt kindproof dus hebben we besloten om door te rijden en alleen 'van een afstand' daarvan te genieten.

En toen mochten we nog flink wat mijlen, we kwamen hoger en hoger, we hebben de 7777 feet gehaald en toen vonden wij het al heel wat, maar blijkbaar kon het nog hoger! Hoppaaa we zagen een bordje met een afdaling van 8% met kronkelwegen. Spannend! Ehm nou ja maak het maar nog spannender want precies toen Lesley de afdaling inzette lag de weg vol met sneeuw. Oeps!

Beeld het jezelf even in, je rijdt in een hele grote wagen, die je net een beetje leert kennen, op een weg die je helemaal niet kent. Naast je heb je diepe afgronden, want daarvoor werden we al gewaarschuwd bij het begin van deze weg. Maar om alles nog een tikkie spannender te maken ligt er sneeuw en heb je ook nog eens een vrouw in de auto die van alles een foto maakt en elk nieuw weggetje wilt filmen én een kind waar je af en toe een liedje voor moet zingen. 

Maar na het nemen van een paar mooie foto's en een rustige afdaling kunnen we zeggen dat we de camper weer een beetje beter kennen. Pfoe, dit zal toch wel de hoogste berg zijn geweest? Ehm nou nee, we hebben daarna een hoop afdalingen gehad, maar na de afdalingen kwamen natuurlijk de beklimmingen weer. Die 7777 feet (delen door 3 voor het aantal km's ongeveer) was een peulenschil, want we hebben ook de 9600 uiteindelijk nog gepasseerd.

Die berg met zijn 9600 feet begon rustig en we zeiden nog tegen elkaar we zullen toch niet die berg op moeten? Want daar ligt sneeuw! Haha natuurlijk wel! We hebben op die weg een sneeuwstorm gehad, we hebben Elk's gezien (soort hert) en uiteindelijk kunnen genieten van dat mooie uitzicht over al die bergen waar we overheen zijn gereden. Die waren toen toch niet zo hoog als wij dachten.

We hebben een kleine afdaling ingezet en zijn in Thousand Lakes RV Park neergestreken. We hebben echt een uitzicht om U tegen te zeggen, het enige wat jammer is, is dat het hier een stuk kouder is en voor het eerst hebben we de kachel in de camper moeten aanzetten. Daarom gaan we morgen ook weer verder, op naar Capitol Reef en daarna hopelijk door naar Moab. (Richting Arches)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!