De 'vlucht' uit Carbondale naar Moab en de eerste dag in Archer N.P.

Door Joke - 10-10-2017 06:46

Hallo lieve mensen,

Gisteren, maandag 9 oktober, kwamen de weersvoorspellingen van het slot van het vorige verslag uit. Om 07.30 uur werden we wakker en het eerste dat je dan op vakantie doet is...........naar buiten kijken om...............een witte wereld te aanschouwen. Razendsnel gewassen, gegeten, opgeruimd en om 08.15 uur reden wel al in onze mobiele hut terug in noordelijke richting, waar, tot overmaat van ramp, de wind, de sneeuw en de kou vandaan kwam. Maar gelukkig ging het (letterlijk) 25 km bergafwaarts naar Glenwood Springs. Daarna direct de Interstate-70 (snelweg) op naar het westen......daar was het minder zwaar bewolkt en warmer. Na 3 kwartier waren we uit de sneeuw, de natte sneeuw, de regen en de motregen en werd het zowaar droog en in het westen brak inderdaad de bewolking. Links en rechts in de verte hoge bergen met besneeuwde toppen, want daarvan hebben ze er in Colorado genoeg en ze zijn echt erg hoog. Bij Grand Junction brak ook de zon door en die is daarna niet meer weggegaan. Maar weer eens getankt, want onze hut lijkt wel een alcoholist, voor € 0,53 de liter, en koffie gedronken. De zon kwam goed uit, want bij die plaats ligt ook het Colorado National Monument, waar we, zoals gepland, nu doorheen en overheen konden rijden. Wat een pracht landschap. Bekijk de foto's  en verbaas je over zoveel wonderlijke Canyon-structuren in het landschap en geniet een klein beetje mee. Het was wel weer hoog en dus ook vrij fris, maar wat hebben we genoten. Na flink wat haarspeldbochten weer beneden te hebben genomen hebben we eerst maar eens geluncht. Daarna, om kilometers te maken, zijn we weer een stuk de snelweg over gereden en, na de grens met Utah te zijn gepasseerd, vlug van de snelweg af, de UT-128 op een scenic-byway, die rechtstreeks binnendoor naar Moab, het Archer N.P. en onze nieuwe camping voor 3 nachten leidt. En wat voor een byway!!!!. Hij volgt de Colorado rivier, je weet wel die rivier die ook onder langs de Grand Canyon leidt, in een steeds dieper wordende kloof, waar je zelf tientallen kilometers onderlangs rijdt. Plaatjes, plaatjes, plaatjes en nog veel meer plaatjes..............en stralend weer. Jullie mogen ook hier weer meegenieten middels de vele gedownload foto's. Aan het einde van deze fantastische weg een fijne, schone camping en een warme douche als einde van één van de meest fantastische dagen tot nu toe.

Vandaag, dinsdag 10 oktober, was voor jullie thuisblijvers een jaloersmakende dag. Volop zon hier en zo'n 26 graden is een genot. Ons zat het even niet mee. De buitenspiegel van de camper was tijdens het rijden gesneuveld. Die krengen steken ook een flink stuk buiten de wagen. Vanmorgen hebben we bij een glaszetbedrijf een nieuwe laten maken en plaatsen. Het andere nieuws is echt sh... De afvoer onder de camper van het zogenaamde grey - (afwas- en waswater) en blackwater (alles wat je in het toilet doet) lekte eerst alleen een beetje, toen ging hij los en bleek nu ook nog verstopt. Afvoeren met een brede slang kan op bepaalde punten op de camping en soms ook direct naast de camper. Nu dus niet!! Vies praatje, maar nu dus niet in alle opzichten. Met behulp van de receptie van de camping hebben we contact gehad met de verhuurder, die ons een adres gaf van een reparatiebedrijf in Moab, maar die repareerde een blackwatersystemen. Nee, dank je de koekoek; is een vieze klus. We hebben nu een adres van een 'vieze klussen specialist' in Page, waar we vrijdag aankomen en ook drie nachten zullen blijven. Gelukkig een medewerker van deze camping hier bereid om om uit de sh.. en penarie te helpen, waardoor beide systemen zijn doorgespoeld en nu leeg zijn. Dus we kunnen weer. Vanmiddag hebben wel heerlijk, ingesmeerd en wel, tussen de rotspartijen (zie foto van de camping) in de korte broek en een 'bloot shirtje' in de zon gezeten en zowaar........we zijn weer iets verkleurd. Morgen gaan we de Arches in het park bekijken. Ook voor morgen zijn de weersvoorspellingen fantastisch (sorry voor de thuisblijvers) en daarover berichten wel een volgend keer.

Lieve groetjes

Joke en Roel

Reacties

Bo 10-10-2017 20:22 {{button-50158}}

Hi Joke en Roel! Prachtige foto's zeg! Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken daar :)

Loes 11-10-2017 08:39 {{button-50159}}

Hi lieverds,
Volop genieten genieten en genieten dus! Het is jullie gegund! Ergens ben ik de weg kwijt..... ik dacht dat jullie gingen vliegen naar San
Fransisco of heb ik dat gedroomd? In Californie erge branden dus kijk uit mochten jullie er nog naar toe gaan. Knuffels

Janneke 11-10-2017 08:50 {{button-50160}}

Hi Joke en Roel, wat een mooie foto's inderdaad. En fijn om te lezen dat jullie het zo goed naar je zin hebben!! Veel plezier met het volgende deel van jullie reis : )
Liefs Ingmar en Janneke

nettie 11-10-2017 09:23 {{button-50161}}

Wat een mooie foto's.en wat genieten jullie. De verstopte afvoer konden we hier ruiken.gelukkig is het verholpen.dan kan joke weer naar de wc. Gr uit Apeldoorn.

Kathleen 11-10-2017 11:01 {{button-50162}}

Erg leuk om jullie mooie reis te volgen. Prachtige foto's en boeiende reisverslagen.

Petra Degenaar 11-10-2017 13:36 {{button-50163}}

Mooie avonturen! En grappig jullie excuses over het weer😄. Hier nog geen sneeuw en kou in die mate gehad en komend weekend nazomerse temperaturen ☀️😎dus cheers!

Paula 11-10-2017 15:19 {{button-50164}}

Hallo Joke en Roel,

Erg gelachen om jullie verhaal. Shit happens hahahahaha
Wat lekker dat jullie nu heerlijke temperatuur hebben, ervan genieten. Na al die sneeuw en vorst is dat wel super. Fijne dagen.
Liefs en dikke kus.
Paula

An en Henk 11-10-2017 20:24 {{button-50166}}

Weer mooie foto's ,we genieten volop mee .en fijn dat jullie de kou en sneeuw hebben achter gelaten ,de zon doet wonderen .en genieten van elke dag

Marcella Bierdrager 13-10-2017 03:24 {{button-50173}}

Jeetje, lijkt mij wel vreemd om mee te maken. Het ene moment zit je in de vrieskou en 3 kwartier later in de zon !! 😲🌞 ..
Maar jullie genieten in ieder geval wel ... zo te lezen en te zien !! 😉
groetjes Marcella en Rene

Ko en Riny 13-10-2017 20:21 {{button-50175}}

Hallo Joke en Roel, Hier is Jacqueline. Ik zit hier bij pa en ma jullie super fantastische foto's te bekijken. Wat een geweldige reis maken jullie. Ik zit te genieten van dat prachtige natuurschoon. Ik weet zeker dat het nog indrukwekkender is als je daar zelf bent.
Geniet nog van jullie mooie reis .
Ik zal nog eens even met mijn vent praten. :-)
Hartelijke groetjes van Jacqueline en pa en ma natuurlijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan