de laatste verslagen

Door terBeekjes on tour again - 07-06-2018 06:04

Rocky Mountain N.P. Amerika.

We hebben een mooi plekje gekregen op Moraine Campground in het Rocky Mountains N.P. Vanuit de camping reden shuttle bussen naar de verschillende startpunten voor wandelingen. We wilden vandaag de Bear Lake trail lopen dus maakten vanmorgen graag gebruik van deze dienst.

Eerst maar een ronde om het meer gelopen, dat idee hadden meerdere mensen vandaag. Toen de wandeling omhoog naar het Emerald meer. Ook nu moesten we het laatste stuk weer gedeeltelijk door de sneeuw lopen. De meren in de Amerikaanse Rocky’s zijn bij lange na niet zo mooi van kleur als die in Canada. De prachtig blauwe kleuren daar worden veroorzaakt door rots”gruis” dat door het smeltwater wordt meegevoerd. Omdat het zo licht is blijft het in het water zweven en de inval van zonlicht geeft dan die mooie azuur-groen-turquoise blauwe kleur.  Maar ook hier zijn de bergen rondom de meren weer prachtig. ‘S avonds kwamen de herten op de valleien bij de camping om te grazen. Enkele dieren waren zelfs zo brutaal dat ze tussen de tenten en campers door liepen en ze lieten zich niet storen door mensen die buiten zaten.

 

De Pine trees op de camping bloeien volop en er waaiden hele wolken stuifmeel door de lucht. Als je iets hoger liep dan kon je echt een gele wolk over de camping zien gaan en ook de camper zat helemaal onder het stof. Vanmorgen eerst maar even de ramen schoon gemaakt voordat we aan onze laatste rit begonnen. Net buiten de camping stond een Wapiti hert met een prachtig gewei, meestal zie je vrouwtjes, dus de dag begon al goed. Op weg naar onze laatste camping wilden we de Trail Ridge Road rijden, 1 van de hoogst gelegen geasfalteerde wegen van Amerika. Via vele bochten brengt hij je tot 3700 meter, ver boven de boomgrens. Onderweg heb je meerdere mogelijkheden om te stoppen en van het uitzicht en de sneeuw te genieten. Meestal zie je dan ook wel marmotten. Wat een prachtige route was dit. Ook nu gestopt bij een picknick area. Terwijl ik koffie sta te zetten zie ik een vos op Fardau en Willem toe lopen. Ze hadden niks in de gaten, op het moment dat ik een foto maakte draaiden ze zich om en de vos ook. Wat een prachtig dier was het met een geweldige staart.  

Omdat de route best vlot verloopt besloten we door te rijden tot vlak voor Denver en daar een camping te zoeken. Dan kunnen we het morgen rustig aan doen als we de auto in moeten leveren.

Weer onderweg zien we een eland grazen. We zetten de camper aan de kant om nog wat foto’s te maken. En dan komt er opeens een moeder met haar jong achter de bomen vandaan lopen. Dat is echt het cadeautje op onze laatste dag, prachtig. Na wat zoeken en bellen vonden we een overnachtingsplek op nog geen half uur rijden van Denver. Nu laatste stukje schrijven en koffers pakken. Bedankt voor het lezen en jullie reacties en tot ziens weer in Nederland. 

 

O ja, de bruine bomen worden veroorzaakt door een kleine maar erg vervelende plaaggeest, een kevertje!

Reacties

Yvonne & Hans 07-06-2018 07:21 {{button-51698}}

Oeps.....de laatste alweer 😳
Bedankt voor al het moois dat we via de prachtige foto's en verslagen mee mochten maken!
Goede terugreis gewenst en tot snel!

Annie en Hennie 07-06-2018 07:45 {{button-51699}}

Bedankt voor alle mooie verhalen en foto's.
We zien elkaar wel weer.
Groetjes Hennie en Annie.

Hans 07-06-2018 09:02 {{button-51707}}

Wanneer jullie weer thuis zijn dan kunnen jullie an de slag om een mooi dagboek inclusief foto’s te maken. Proberen een uitgever ( b.v Koos) te vinden en dan het uitbrengen. Mooie verslagen en indrukwekkende foto’s dit moet toch handel zijn, een extra aanvulling voor jullie pensioen. Nogmaals een goede terugvlucht.

Marina 07-06-2018 09:24 {{button-51709}}

Heel goede reis terug naar huis. Daar zien we elkaar snel

Nardie 07-06-2018 12:06 {{button-51718}}

Prachtige foto’s weer!
Goede reis terug en tot snel, groeten!

Ina 07-06-2018 19:45 {{button-51734}}

Wat een mooie verslagen en voor jullie een pracht reis. Mooi om op terug te kijken en na te genieten. Goede reis terug en tot in Dinxper.

Koos Nederlof 07-06-2018 23:23 {{button-51737}}

Wat een mooie foto’s !!!!en prachtige reis. Moet je absoluut een mooi album van maken. Als wij een leuke avond beleggen met de toppers , dan wil ik wel graag meedenken over het produceren van het album . ( zal niet gebonden kunnen zijn , maar daar brainstormen we dan wel over).

Dank je wel voor de mooie beelden !!!!

Koos
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan