Dag 3, woensdag 19 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

Heerlijk geslapen. De wekker gaat om 7.30 u. We willen om 9.30 u wegrijden. Douchen en ontbijten. Lukt niet helemaal maar om 10 uur gaat we dan toch echt weg.

Eerst naar Niagara on te Lake. Een aanrader van de medewerkers van Fraserway. We rijden random het plaatsje in en parkeren de camper bij het water. Queens Royal Park. Daar zetten we een lekker bakkie koffie en drinken onze koffie met uitzicht over lake ontario. In de verte zien we zelfs Toronto. Een aardige mevrouw leent ons haar verrekijker zodat we Toronto nog beter kunnen bekijken.

Dan wandelen we het stadje in. Niet groot maar mooie victoriaanse gebouwen met gezellige winkeltjes. We doen een paar boodschappen en zoeken vervolgens de camper weer op. Een aanrader om dit stadje te bezoeken.

Daarna gaan we naar een wijnboer. In deze streek vind je er wel 100! Deze zie je links en rechts als je naar Niagara on the Lake rijdt. Bijzonder hier is de Iced Wine. De druiven hiervoor worden geoogst in de winter na meer dan drie dagen 8 graden vorst. Je drinkt het als een dessertwijn. We kopen wijn voor Haete, Erica, Jannie en Rinse en voor onszelf een Iced-Wine.

Op naar Kitchener.We willen via de 8 naar Kitchener, de navigatie leidt ons echter over de snelweg. We geven het op en volgen maar de navigatie...de volgende keer onze route toch beter voorbereiden en in de navigatie plaatsen aangeven via welke weg wij willen reizen.

In de buurt van Kitchener zien we dat het hier om een grote stad gaat met meer dan 200.000 inwoners. We beslissen door te rijden naar het Mennonieten dorpje St. Jacob. Omdat het al einde van de dag is, zien we er weinig levendigheid. Ongemerkt zijn we dan ook al het dorpje weer uitgereden. We rijden nog even door en parkeren de camper op de nu lege parkeerplaats bij de Farmers Market, en koken daar ons avondeten. We beslissen morgen nog eens terug te rijden als er markt is. Want dat is elke donderdag en zaterdag.

Eten op en dan op naar Artbur en naar Bram!!!! Niet zo eenvoudig onze jongen te vinden, nadat we alle boerderijen in de omgeving wel hebben gezien, vinden we elkaar. Bram wacht ons op op de 4 wheel drive. Stoertje hoor! Heel fijn elkaar weer te zien. We maken kennis met Jannie en de kleinzonen (echte doerakken) Earl en Dylan.

Het is topdrukte op de boerderij. We worden meteen meegenomen door Bram voor een rondleiding. De laatste mais wordt net ingekuild. Bij het inkuilen maken we kennis met Haete en collega Brad. Erica is ook aan het helpen. Later komt Rinse ons de hand schudden. Een ook John, die daar al 7 jaar werkt. Mooi stel mensen!

Het werk voor die dag zit erop. Bram laat ons de stallen zien en ook nog de melkstal. Daarna gaat iedereen eten bij Jannie. Een paar dagen per jaar zorgt zij nl. voor het eten voor iedereen. We zitten er gezellig bij en drinken een biertje/wijntje met ze mee. Bram drinkt daar als enige Grolsch, speciaal voor hem gehaald door Haete.....

Tijd om te slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan