Skidaway Island S.P., Tybee Island en Savannah

Door Inge Kru - A couple of years ago

Momenteel staan we in een State Park op een campground omgeven door grote eikenbomen die volhangen met spaans mos, alsof het kerstversiering is. Prachtig park wederom.

Na het opzetten van de tent en het opblazen van het prinsesopdeerwt luchtbed vertrokken we naar Tybee Island. Daar staat een enorme vuurtoren, die we wel eens wilden zien. We raakten verzeild in het stadje op het eiland, wat weliswaar erg mooi was, maar ook vergeven van de feestgangers. Zo reed er een enorm piratenschip door de straten met keiharde muziek, waarop een aantal rednecks zaten te zuipen. Uiteindelijk vonden we de vuurtoren. Maar het begon inmiddels ook te hozen van de regen. Dus weer terug naar het State Park. Ook daar was alles kletsnat, maar konden we ook tevreden constateren dat het in de tent kurkdroog was.Dan maar eerst even ergens eten. Als rechtgeaarde Nederlanders moesten we er natuurlijk aan geloven om de tijdelijk verkrijgbare stroepwaffel McFlurry uit te testen. Goedgekeurd!

Vanmorgen na een rustige start vertrokken naar de stad Savannah. Daar maakten we met een open bus een toer van anderhalf uur door het historisch centrum. Zo hebben we meteen alle high lights gezien en de bijbehorende informatie gehoord. Onderweg kwam een keer of vier een acteur in de bus om een grappig verhaal te vertellen en uit te beelden. We werden ook gewezen op plekken waar films waren opgenomen, zoals Forrest Gump. Was erg leuk en de ideale manier om een stad te bekijken. Zeker in die warmte.

Nog even het vermelden waard: op de vorige campground liep opeens een armadillo (gordeldier) langs onze tent te kuieren. Beter dan een alligator!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!