Nog een dag in Vancouver

Door Marc & Alie - 07-06-2019 07:20

We zijn de dag cultureel begonnen met een bezoek aan het Museum of Anthropology. Het museum ligt ongeveer een half uur met de bus vanaf downtown, bij de universiteit. Het is een heel mooi museum, vooral de totempalen en andere houten beschilderde voorwerpen van de Northwest Coast First Nations waren prachtig. Er is teveel om allemaal uitgebreid te bekijken, er is ook een enorme ruimte vol met vitrines en laden met o.a. maskers, kleding en gebruiksvoorwerpen van allerlei culturen wereldwijd.

Op Google Maps hadden we gezien, dat er in de buurt ook nog wat restanten zijn van verdedigingswerken. In het kader van 75 jaar D-Day vonden we het wel toepasselijk om hier ook even te kijken. Er is niet zoveel meer te zien, maar we kwamen na een steile afdaling door het bos terecht op een prachtig keienstrand. Achteraf bleek dit een naaktstrand te zijn, maar ondanks het mooie weer hield vandaag (gelukkig) iedereen toch zijn kleren aan. 

Met zere kuiten van de ontelbare traptreden zijn we weer richting bushalte en hotel gegaan. Tegenover ons hotel hadden we al een fietsverhuurder gezien. Tijd om Stanley Park te verkennen. Heerlijk om over de ongeveer 9km lange Seawall te fietsen. We hadden er prachtig weer bij, zonnig met een lekker fris zeebriesje. 

Morgen gaan we onze huurauto halen en overvaren naar Vancouver Island.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan