Campbell River

Door Marc & Alie - 12-06-2019 07:00

Een prachtige dag in Campbell River! De zon scheen volop en het was warm, bijna 30 graden, maar heerlijk op het water.

We hebben een whales & wildlife tour gedaan van ongeveer 3,5 uur. Dit keer niet met een zodiac, maar een (ook heel snelle) iets grotere boot met een open bovendek en overdekt benedendek. Er was plaats voor maximaal 30 personen, maar gelukkig waren we met minder mensen en konden we de hele tijd boven blijven zitten. 

We waren amper de haven uit en we zagen al twee walvissen (humpbacks). Yeah!!! Na deze twee een tijdje gevolgd te hebben gingen we ons geluk een eind verderop beproeven. Het water was bijna vlak, ideaal. Op een gegeven moment wisten we niet waar we kijken moesten en zwommen er een stuk of vijf walvissen rondom ons. En het geluid van deze kolossen, prachtig! 

Op de terugweg richting Campbell River maakten we nog een stop bij een klein rotseiland met zeeleeuwen en zeehonden. Ook leuk om te zien.

Helaas geen orka gespot, maar het was zeer de moeite waard. Vooral ook vanwege de prachtige omgeving met aan beide kanten hoge bergen met sneeuw op de toppen.

Weer terug aan de wal zijn we nog even naar Elk Falls Provinciale Park gereden. Hier was het heerlijk onder de bomen. Een leuk parkje met een mooie waterval.

Morgen laten we de kust achter ons en gaan we naar Whistler.

PS Bart en Els, wat leuk dat jullie ons ook volgen! Ik heb de drie excursies op Vancouver Island vooraf geboekt. Ik vond het wel heel fijn dat we dit ter plaatse niet meer hoefden uit te zoeken en regelen. Het was nu al vrij druk, in juli/augustus zal het nog drukker zijn. De beren excursie in Tofino raad ik vooral aan om vooraf te boeken, omdat deze niet af en aan gaat, maar afhankelijk van het getij. Je kunt de excursies boeken via Tioga Tours.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan