Laatste dag

Door Marc & Alie - 21-06-2019 04:30

Het zit er alweer op 😢 we zitten op de luchthaven in Calgary. Onze vlucht vertrekt pas om 22:15, dus konden we rustig aan doen vandaag. 

Na het ontbijt alles weer ingepakt. Wonder boven wonder gingen de koffers vrij makkelijk dicht. 

In Banff zijn we naar Cave & Basin National Historic Site gegaan. Hier werd in 1885 een minerale bron ontdekt en ontstond het eerste nationale park. De bron zelf stinkt enorm naar rotte eieren, het museum gedeelte over de geschiedenis van de nationale parken is wel interessant en ook het buitengedeelte is wel de moeite waard. Het is geen must see, maar als je wat tijd over hebt en het niet zulk mooi weer is....

Op weg naar Calgary zijn we nog even door Canmore gereden. Ook best een leuk plaatsje. Main Street heeft allerlei leuke winkels en eetgelegenheden. 

De weg naar Calgary vonden we ook mooi. Na Canmore ben je eigenlijk al meteen de bergen uit en wordt het heel landelijk. 

We hebben in Calgary een bezoekje gebracht aan de Olympic Oval schaatsbaan. Er lag een prachtige ijsvloer en de ijsmeester maakte hem met de Zamboni zelfs nog mooier voor Team China. Wij hebben ons maar niet op glad ijs begeven 😉. 

Omdat we ook heel benieuwd waren naar downtown Calgary, zijn we daar ook nog maar even doorheen gereden. Het centrum is niet heel groot, maar best mooi. Een leuke mix van moderne hoogbouw en historische gebouwen zoals het Fairmont Hotel naast het station. De Calgary Tower zijn we niet op geweest, omdat het bewolkt was. Op een heldere dag zal het uitzicht vast erg mooi zijn.

We hadden nog niet zoveel geshopt deze reis. Ongeveer 15 minuten ten noorden van de luchthaven ligt CrossIron Mills. Echt een prachtig en groot winkelcentrum. Hier hebben we nog even een hapje gegeten in de foudcourt en nu zitten we alweer op de luchthaven.

West Canada heeft onze verwachtingen overtroffen, het is hier fantastisch!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan