Whistler

Door Marc & Alie - 14-06-2019 06:24

Een dagje in de bergen. Whistler is een leuke, gezellige plaats, maar het draait hier natuurlijk allemaal om de bergen. Één van de liften vertrekt vanuit het centrum, op 5 minuten lopen vanaf ons hotel. Ideaal! In 25 minuten zijn we boven. Op Whistler Mountain heb je een prachtig uitzicht op het dal en de omliggende bergen. Er ligt nog best veel sneeuw, waardoor de wandeltrails nog niet toegankelijk zijn.

We gaan eerst maar naar de overkant met de Peak2Peak gondola. Deze verbindt Whistler Mountain met Blackcomb Mountain en je 'zweeft' hiermee over een enorm diep dal. Aan de overkant zien we twee grijze 'schoolbussen' staan. Hiermee worden snowboarders en skiërs naar de gletsjer gebracht. 

Na een tijdje te hebben genoten van het uitzicht besluiten we weer terug te gaan naar Whistler Mountain. Ondanks dat de wandelpaden nog niet open zijn kunnen we wel een eind de berg op lopen via Pika's Traverse. Best een uitdaging voor ongetrainde bikers, er zitten pittig steile stukken in. Maar het uitzicht is prachtig en het is heel apart om tussen de hoge sneeuwmuren door te lopen. 

Moe maar voldaan hebben we in het centrum nog even genoten van het mooie weer en natuurlijk moest er ook nog even geshopt worden. Nu kan het nog. Morgen gaan we naar Clearwater, een iets minder bruisend plaatsje. We zijn benieuwd wat we morgen tegenkomen onderweg......

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan