Van Blue River naar Jasper

Door Marc & Alie - 17-06-2019 05:10

Het was weer een prachtige dag. We zijn op tijd uit Blue River vertrokken, want we verliezen vandaag een uur als we van BC naar Alberta gaan. Koffie halen we bij het tankstation en een bammetje smeren we wel in de auto. Ontbijt met een prachtig uitzicht.

Na een uur rijden stoppen we in Valemount even bij de supermarkt om onze watervoorraad aan te vullen. Een best aardig plaatsje, maar na Clearwater en Blue River vinden we het al snel bruisend 😉.

We gaan verder richting de bergen. Opeens zien we echt een prachtige hoge berg opdoemen. Het blijkt Mount Robson te zijn. We hebben al veel bergen gezien, maar deze is echt mooi. Het Visitor Center is een ideale fotostop en er staan wat picknickbankjes, dus we doen meteen een snelle lunch.

De route naar Jasper is mooi en we kunnen goed doorrijden. We gaan in het dorp Jasper eerst naar het info centrum voor een kaart van het park, de wandelingen en nuttige tips.

We zijn mooi op tijd en kunnen nog naar Mount Edith Cavell. Dit uitzichtpunt is een paar dagen geleden pas open gegaan. Het is ongeveer 45 minuten rijden, deels over een vrij smalle en bochtige weg, maar het is echt de moeite waard. Prachtig is het, met de gletsjer en watervallen van het smeltende ijs. Lastig te beschrijven, zie de 📸

Jasper heeft geen autovrij centrum zoals Whistler, maar het centrum is toch wel leuk. Natuurlijk de standaard souvenirs, maar ook veel andere (outdoor)winkels en genoeg keuze aan restaurants. 

We zijn benieuwd wat Jasper ons morgen gaat brengen.....

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan