Lake Louise & Lake Moraine

Door Marc & Alie - 20-06-2019 17:03

Bij Lake Louise en Lake Moraine schijnt parkeren een probleem te zijn en al vroeg in de ochtend vol te raken. Op de snelweg staat ook al aangegeven dat het vol is. Op zich een beetje raar toch, want niet iedereen blijft de hele dag? Op andere plaatsen was het ook druk en hebben we even gewacht tot er iemand weg ging. We blijven bij ons plan en zetten de auto bij park & ride en gaan verder met de shuttle (school)bus. Een retourtje Lake Louise kost 4 CAD p.p. In Lake Louise kan je een kaartje kopen naar Moraine Lake voor 6 CAD p.p. De bussen zijn oude gele schoolbussen, niet heel comfortabel, maar het is ook niet zo ver. 

In Lake Louise worden we vlakbij het meer afgezet. Pffff wat een drukte, maar een prachtig meer! We doen de lakeshore wandeling en al snel wordt het rustiger. Het is vreemd om weer in een lange broek, trui en jas te lopen. De afgelopen dagen was het heerlijk, zonnig en een graad of 26, nu is het maar iets van 14 graden. Na een hagelbui klaart het iets op. De wandeling loopt helemaal langs het meer tot aan het eind. Aan het eind klim je iets en is het uitzicht prachtig. Echt de moeite waard. Jammer dat je dezelfde weg terug moet nemen.

We kijken nog even in het chique Fairmont Hotel en nemen dan de bus naar Moraine Lake. Het wordt steeds grijzer en aangekomen bij het meer sneeuwt het 😱. Brrrrr wat is het koud, een ijskoude wind en de sneeuw waait bijna horizontaal in ons gezicht. Eerst maar even het winkeltje en cafeetje in. De warme chocolademelk is erg populair opeens en smaakt heerlijk.

Als het iets minder sneeuwt maken we nog een paar foto's en gaan we toch maar terug. Jammer.

We halen de auto weer op en rijden nog weer een stukje van de Bow Valley Parkway. We hebben geen geluk en zien geen wildlife, die vinden het ook te koud.

De vakantie zit er alweer bijna op. Wat is dat snel gegaan! We vliegen pas laat terug, dus we kunnen rustig aan doen richting Calgary.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan