Wells Gray Provincial Park & Blue River

Door Marc & Alie - 16-06-2019 07:17

We beginnen de dag bij de supermarkt. Nee, geen vulkoeken en hagelslag, maar wel andere lekkere dingen voor een lekker ontbijtje in het park.

We waren van plan eerst naar de verste waterval te rijden in Wells Gray Provincial Park, maar we hebben best trek en beginnen daarom maar met een ontbijtje bij de Spahats Falls. Een vrij hoge, mooie waterval. Vanaf de parkeerplaats is het maar een heel klein eindje lopen en dan word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de waterval. Ook de steile kliffen eromheen zijn heel mooi. Bij het uitzichtpunt staan bordjes over het ontstaan van het landschap in de oertijd. Je kunt in de steile rotswand ook goed de verschillende lagen zien. De waterval lijkt uit een grot te komen en stort dan de vrij smalle kloof in. 

Bij de Helmcken Falls komt het water echt van bovenaf de berg en is de kloof ook iets breder. Ook deze waterval is spectaculair. Wat een kracht, enorme stuifwolken van water ontstaan er. Ook deze waterval is weer prima te bereiken vanaf de parkeerplaats.

De derde waterval die we bekijken is Dawson Falls. Ongeveer 10 minuten lopen, ook prima te doen. Deze waterval is minder hoog, maar heel breed. Ook hier weer een indrukwekkend gezicht en enorm geraas van het water.

Natuurlijk is er nog meer te zien en te doen in het park, maar het is een graadje of 30 en we vinden het te heet voor een wandeling van 5 km of meer.  

Het is toch alweer een paar dagen geleden dat we gevaren hebben, dus we besluiten al naar Blue River te gaan en te kijken of we nog mee kunnen op een boottochtje. We zijn er rond drie uur en hebben geluk, om kwart voor vier is er nog een afvaart en we kunnen mee. We zijn slechts met vier personen, perfect! We varen in een catamaran met elektromotor langs de oevers van Mud Creek en Mud Lake. Het uitzicht over het meer met de bergen erachter is fantastisch. Halverwege stapten we over op een snelle boot, die geschikt was voor het ondiepe gedeelte van de Mud Delta. Het leek een beetje op de Weerribben, maar dan met bergen eromheen. Bij het overstappunt was ook nog weer een mooie waterval, waar je heel dichtbij kon komen. Een leuke verrassing. Terug naar het vertrekpunt gingen we weer in de catamaran. Helaas....geen beren of ander wildlife gezien, maar het was toch de moeite waard.

We overnachten in Blue River, morgen gaan we van British Columbia naar Alberta. Op naar de Rocky Mountains!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan