Icefields Parkway

Door Marc & Alie - 19-06-2019 06:19

Wauw, zoveel gezien vandaag!

We begonnen met de Sunwapta Falls. Wat een water! Het kwam op een bepaald punt zelfs onder het hek door. Het was hier nog wat bewolkt maar hoe verder op de Icefields Parkway, hoe beter het weer werd. Er is zoveel te zien onderweg, onmogelijk om bij elk mooi uitzichtpunt te stoppen. Na elke bocht is er wel weer iets anders moois te zien. 

Het meest spectaculair is toch wel de Columbia Icefields gletsjer. Super toeristisch ook natuurlijk. Onderweg was het best rustig en hier staat dan een mega parkeerplaats helemaal vol auto's, campers en bussen. We nemen een vrij prijzig kopje koffie in het Discovery centrum en zijn dan klaar voor de klim. Aan de overkant van de weg, iets dichterbij de gletsjer is nog een andere parkeerplaats en vanaf daar is het een wandeling van ongeveer 1 kilometer (eerste stuk steile klim) om zo dicht mogelijk bij de gletsjer te kunnen komen. Het is helaas niet mogelijk om helemaal tot aan de gletsjer te komen, maar het uitzicht vanaf de heuvel is ook zeer de moeite waard. Met bordjes staat aangegeven tot waar in welk jaar de gletsjer kwam. Wel treurig om te zien hoe snel hij krimpt.

Een ander hoogtepunt vonden we Peyto Lake. Wat een kleur! We hebben al allerlei kleuren meren en rivieren gezien, maar dit is echt smurfenblauw. 

De weersvoorspellingen voor morgen zijn niet goed. Maar vandaag was het nog prachtig, daarom pakken we ook de 1A, Bow Valley Parkway en Johnston Canyon nog even mee. We zien onderweg een enorme grizzlybeer scharrelen in de bosjes en een aantal hertachtigen (sorry, ik kan al die dieren niet zo goed van elkaar onderscheiden 🧐). De Johnston Canyon vinden we ook fantastisch. De wandelpaden zijn hier heel mooi aangelegd, je loopt grotendeels in de kloof, dichtbij het water.

Het wordt misschien een beetje een eentonig verhaal, maar het was weer prachtig vandaag.

Morgen zien we wel wat het weer brengt en gaan we in ieder geval de shuttlebussen naar Lake Louise en Moraine Lake testen. Parkeren schijnt daar nogal een issue te zijn en we zijn niet zulke vroege vogels 😉.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan