Van Whistler naar Clearwater

Door Marc & Alie - 15-06-2019 06:02

Vandaag een reisdag. We vonden dat Google best wel een lange reistijd aan gaf voor 425 km. Maar we begrepen al snel waarom, aangezien de maximum snelheid tussen Pemberton en Lillooet voor een groot gedeelte maar 60km per uur was en de meeste (camper) toeristen hielden zich hier ook aan. Het is een mooie route, maar veel bochten en héél veel naaldbomen.  We hebben kort gestopt bij Joffre Lakes en Duffey Lake. Joffre Lakes vonden we niet heel bijzonder. Het uitzicht op de berg erachter is mooi, maar het meer zelf is niet spectaculair. We hebben alleen het Lower Lake bekeken, misschien zijn de twee andere meren mooier. Duffey Lake ligt direct aan de weg, leuk voor een korte stop. Een groot deel lag helemaal vol met boomstammen, waar die vandaan zijn gekomen?????

Bij het stuwmeer Seton Lake lieten we de bergen achter ons en werd de weg iets minder bochtig en het landschap anders. Van Lillooet tot aan Cache Creek was het vrij dor, maar wel heel mooi. Dit is het gebied van de goudzoekers en het landschap was ook zoals we ons het 'Wilde Westen' voorstellen.

We hebben gekozen voor de noordelijke route via Clinton en 70 Mile House (wegnrs 97 en 24). In Clinton hebben we ook nog kort een bezoekje gebracht aan het museum. Een leuk heel klein museum over de geschiedenis van het dorpje en de tijd van de goudzoekers.

We hadden verwacht dat vandaag een beetje saai zou zijn, maar het was een mooie route. We hebben van alles gezien; van hoge bergtoppen met sneeuw tot moerassen, weilanden en hertjes. 

We overnachten in Clearwater. Hier is niet zoveel te beleven. De supermarkt is wel geweldig, vooral voor Nederlanders. Drop, stroopwafels, gevulde koeken, Bolletje beschuit en De Ruijter hagelslag, je kan het hier allemaal kopen 😅.

Morgen gaan we naar de watervallen in Wells Gray Provincial Park.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan