Jasper

Door Marc & Alie - 18-06-2019 05:15

Een mooie dag in Jasper. We beginnen met Maligne Lake. De route ernaartoe is al heel mooi, onderweg belanden we nog even in een verkeersopstopping, omdat er een zwarte beer in de bosjes langs de weg loopt. Yeah, weer een beer gespot. Bij Maligne Lake is het best druk, maar er is nog ruimte op de parkeerplaats. Rond het Visitor Center is het een drukte van belang, maar op het wandelpad langs het meer valt het nog wel mee. Het meer is heel mooi met de bergen op de achtergrond. Jammer dat er zoveel muggen zijn, we hadden ons wel ingespoten met deet, maar toch zwermen ze heel irritant om ons heen.

Volgende stop is Medicine Lake. Omdat er een adelaar zit te broeden kunnen we niet langs het meer wandelen, maar het uitzichtpunt is ook de moeite waard. In de verte zien we ook een rots bewegen, oh nee, het is zwarte beer 😁. Wel zonde, dat het bos aan de westkant van het meer grotendeels is afgebrand.

Dan naar Maligne Canyon. Het kolkende water spreekt ons toch iets meer aan, dan de meren. Op sommige plaatsen is de kloof zo diep dat het je het water amper ziet. Het is heel leuk om langs de canyon te wandelen, ook al is het op sommige stukken een pittige klim. Op een bepaald stuk is het opeens heel koud en ligt er nog een pak sneeuw in de kloof. Heel apart als het 'buiten' 27 graden is.

Het ging allemaal voorspoedig en er is nog tijd voor een extra 'excursie'. We gaan naar de Athabasca Falls. Dan hebben we morgen meer tijd voor andere dingen. We rijden heen via wegnummer 93A. Het is hier heel rustig en erg mooi. We stoppen even bij de rivier. Een heel mooi plekje waar de Whirlpool en Athabasca rivier samen komen. Verderop zie ik een meertje en een hert/eland (?). We kunnen niet direct stoppen, maar draaien even verderop. Ja hoor, gelukkig staat hij er nog. Zelfs twee! Als ik het goed heb is het een Caribou (rendier).

De Athabasca Falls zijn druk, maar ook weer prachtig. Fantastisch dat je zo dicht bij de waterval kunt komen. Indrukwekkend hoe het water tekeer gaat. Ook hier is weer een leuke wandelroute gemaakt langs verschillende uitzichtpunten.

Het was weer een mooie dag. Morgen gaan we richting Banff via de beroemde Icefields Parkway. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan