Lava fields Bend en Painted Hills John Day

Door Walter - 27-07-2019 05:52

Na twee dagen offline te zijn geweest in Crater Lake, kunnen we weer op de wifi in onze hotelkamer in Bend en John Day. Grote delen van de roadtrip is er überhaupt geen bereik met mobiel. Dat is fijn, want zonder Pokemon,  Harry Poter Wizards, Insta en FB kunnen we gewoon naar buiten kijken. Met downloaded spotify playlist op de autoradio cruisen we met 55 miles over de highways.

Vanuit Crater Lake in een keer naar Lava Fields net voor Bend. We zijn alleen gestopt voor inkopen bij een supermakt. In Lava Fields kun je een wandeling maken door de lava rotsen. Het is warm, maar niet zo niet warm als in NL ;).

Hier in VS is het warm maar ook echt droog. Daarom heel veel rangers die kijken voor rook. Zo ook op de Butte van Lava Fields. Als luie toeristen zijn we met de bus naar boven en beneden gegaan. Van de ranger begreep ik dat het vanaf half mei al niet meer heeft geregend!

Daarna in Bend in een park de Amerikanen bekeken die al floatend de rivier in Bend afdrijven. Allereerst moet alles worden opgeblazen. En er kwamen enorme grote opblaasbanden voorbij. Zelfs een 6 persoons van 4 meter in diameter. Ongelofelijk. s Avonds gegeten in Old Mill district.

Je merkt dat tussen 6 en 7 in de ochtend al veel verkeer buiten is. Uitslapen lukt ook nog niet echt. Bovendien is het fijn om op tijd te vertrekken naar de volgende etappe. Jenneke had een Cinnabon gespot, dus daar hebben onze tussendoortje gehaald. Op naar John Day.

Eerste stop Painted Hills. Ondanks dat het niet eind van de middag is, zijn de gekleurde heuvels erg mooi om te zien. Andere bezoekers waren jalours op onze Cinnebon rolls. Een paar korte wandelingen en daarna op een mooi picknickveldje gelunched. De enige die er gebruik van maken zijn twee Nederlandse families. Tot nu toe hebben we na San Francisco telkens 1 of 2 Nederlandse families gezien per dag. 

Op weg naar John Day nog een stop bij Fossil Beds visitor centre. Mooie route met de auto door enkele kloven. Onderweg nog een milkshake gehaald in Na het inchecken  bij traditionele dinner gegeten. De serveerster rendde als een gekke heen en weer. Maar het eten was erg goed. 

 

 

Reacties

Janny 27-07-2019 09:45 {{button-58860}}

Wat is Cinnabon? Een soort snoep?

Riet de Groote 27-07-2019 10:08 {{button-58862}}

De Painted Hills zijn mijn favoriet!

Walter 28-07-2019 07:09 {{button-58896}}

Cinnebon rolls lijken op een soort koffiebroodje maar dan met kaneel. Zie cinnebon.com
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan