Woensdag 17 juli van Laberge Lake naar Five Mile Lake

Door Goud - 19-07-2019 04:59

Heerlijk geslapen, deze camper is veel beter uitgerust en heeft een beter bed dan de vorige campers van Cruise Canada.

Aan boord gedoucht, lekker gegeten en koffie gedronken en om 8 uur op pad. Over de Klondike Highway richting Mayo. De weg is een brede tweebaansweg waar je maximaal 90 km mag rijden, waar af en toe grote kuilen en gaten in zitten en waar je weinig mensen tegen komt. Je rijdt door bossen, tussen heuvels en langs de rivier. Bij Carmacks voor het eerst getankt, 100 liter  benzine voor 150 dollar en daarna naar five finger rapids waar we een trail naar de rivier gelopen hebben. Soms hebben we bereik van de lokale radiozenders maar heel vaak niet, telefoon en internet kan je hier helemaal vergeten.

De rivieren waren tot 1950 de manier om van Zuid naar Noord te gaan, ze deden dit met een soort van radarboot (stern wheelers ) die tussen de stroomversnellingen en rotsen hun weg moesten vinden. Langs de route zie je overal borden en aanwijzingen hoe dat dan ging.

Via Pelly crossing en Steward crossing de Silver Trail op richting Mayo, vlak daarna ligt een Yukon government campground Five Mile Lake waar ze gelukkig nog een plaatsje hadden.net als op de vorige camping betaal je 12 dollar voor een nacht . Het geld doe je in een envelop en stop je in een kastje. Firewood is gratis.

Het laatste stuk van de silver trail doen we niet , dat is een gravelweg naar het mijnwerkersplaatsje Keno en gravelwegen mag je niet rijden met huurcampers.

Het is heerlijk weer, mensen zijn aan het zwemmen en er zijn muggen. Wout heeft de barbecue aangedaan en om half negen gingen we aan tafel. Na twee yukon red (biertje) was het slaaptijd. Vandaag behalve een eekhoorn geen wild life gezien, gisteren wel twee vossen.

Reacties

ma 19-07-2019 08:19

je doet erg goed fijn om te lezen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan