Vrijdag 2 augustus van Matanuska campground naar Valdez

Door Goud - 03-08-2019 09:56

Vannacht heeft As het voor eerst koud gehad. Na het ontbijt en de koffie op pad richting Glennallen. Een verschrikkelijk mooie route maar weinig bezienswaardigheden , af en toe een pull out maar die zijn zo gesitueerd (achter de bomen) dat je daar weinig zicht hebt op de mooie omgeving en ben je vijf minuten op weg dan zou  je het ene mooie plaatje na het andere kunnen schieten. Soms stoppen we wel even want zo druk is het hier toch niet.

Astrid ziet een moose moeder met een kalf langs de kant van de weg, daar natuurljk wel even voor gestopt. Wat een mooie beesten. In Glennallen nog gestopt om weer te tanken, de benzineprijs ligt hier wel 50 dollarcent de gallon hoger dan in Anchorage. Ook Glennallen stelt niets voor, de nederzettingen waar “blanken” wonen zien er redelijk uit, maar die van de indianen echt niet. Je kan merken dat die bij alle ondehandelingen over grond en andere zaken er erg bekaaid zijn af gekomen. Na Glennallen op weg naar Chitina, dit is het eerste stuk ( 55 km) van de weg naar Mc Carthy een gravel weg die naar twee ghosttown stadjes leidt waar vroeger goud gevonden is.

We rijden langs het Wrangler- st elias park, een nationaal park dat zo zes keer groter is als Yellowstone.

Overal heb je hier uitzicht op een paar grote bergen waar sneeuw en ijs op ligt. De gletsjers geven veel water af en in de rivieren zie je het water  met kracht stroomafwaarts gaan. Sommige van die rivieren hebben nu beddingen van bijna een km breed, gaaf om dat te zien . Bij Chitina ligt de enige brug over de Copper rivier.

Ook hier is de weg niet denderend. Op de route naar Valdez komen we ook nog een paar keer een wegopbreking tegen,  hier staat dan iemand langs de kant van de weg met een stopbord, er komt dan een auto aanrijden waar we achteraan moeten gaan gedurende de opbreking. Het lijkt de formule 1 wel , wij achter de safetycar....

Het laatste stuk gaat over de Thomson pass met aan alle kanten uitzicht op bergen met gletsjers en watervallen.De campground die we uit gezocht was vol dus toch maar doorgereden naar Valdez. Eerste camping was daar ook vol maar bij Bayside RV park hadden ze gelukkig nog een plek. En WIFI. 

Voor twee nachten geboekt hier, we kunnen lopen naar het stadje toe waar we met ons neus in de boter vallen, de zalmen zijn er overal en zoals ze op de radio zeggen als je ze nu niet vangt heb je je haak niet in het water liggen, gezellige drukte met sportvissers dus  en het is de eerste dag van het vijfdaagse goldrush feest , nu lopen alle locals verkleed  als goudzoekers en can can meisjes erbij. Lekker uit eten geweest en genoten van het volk wat op de been was. Nu de verhalen van de laatste dagen schrijven en naar bed.

Oh ja het weer is nog steeds prima, zo 20 graden en een zonnetje.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan