Wat een belevenis.

Door Connie en Peter - 11-09-2019 22:48

10 september 2019

We zijn we op tijd (8:15 uur) vertrokken vanuit Tofino richting Campbell River. Een tochtje van een kleine 300 km. Een zeer bochtig parcour dat stijl omhoog en naar beneden liep. Om 12:15 uur waren we in Campbell River. We moesten hier om uiterlijk 13:30 uur zijn i.v.m. een geboekte walvis- en Orca-tour.  

Om 14:00 uur gingen we samen met 7 andere toeristen en de gids/kapitein met een powerboat om walvissen en Orca's te spotten. Het was een 4 uurs durende trip dus we dachten dat het wel even zou duren alvorens we wat zouden zien. Mis.. Binnen een half uur zagen we vier vinnen uit het water steken. Een Orca-famiie. Zeer indrukwekkend om dat vanaf gepaste afstand (200 mtr) te aanschouwen. We volgden ze met de boot en af en toe waren de Orca's in z'n geheel goed te zien.

Na ze een tijdje gevolgd te hebben, zijn we doorgevaren en kwamen we een tweede groep Orca's tegen. Deze waren lastiger te volgen omdat ze allemaal tegelijk boven of beneden de zeespiegel waren, Ze bleven soms wel vijf minuten onder water. Als je dacht dat je wist waar ze zouden bovenkomen, had je het stevast mis en waren ze 300 meter verder. Snel er achteraan gevaren. Na heel veel foto's en filmpjes zijn we verder gevaren. We kwamen langs een eilandje (rots) waarop allemaal zeehonden bivakeerden en aan de andere kant leefde een hele koppel zeeleeuwen.

Daarna zijn we nog op zoek gegaan naar walvissen. Dat valt niet mee. Ook zij blijven vaak lang onder water. Zelfs als je er een intensief volgt, kan deze zomaar verdwenen zijn. Na een tijdje zoeken zagen we een staart boven het water uit steken, Een prachtige walvis. Geweldig om te zien, Ook deze hebben we een tijdje gevolgd voor we terug gingen naar de haven. We hebben vier uur lang onze ogen uitgekeken en hebben om alles te kunnen zien 120 km gevaren. We hadden ook nu weer onvoorstelbaar lekker weer. Het was een prijzig tripje ($ 150,- pp in de aanbieding) maar het was het zeker waard. 

Na de tour zijn we doorgereden naar onze volgende camping. Ripple Rock RV. We staan hier boven aan een heuvel met prachtig uitzicht over de zee.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan