Beer gespot

Door Connie en Peter - 11-09-2019 23:15

11-9-2019
De gids van de walvissentocht had een tip voor degene die wel een beer wilde spotten.

Net buiten de stad was een riviertje waar hij vaker kwam en de dag voor de trip 's morgens vroeg twee beren had gezien. De beste tijd om die beren te spotten was volgens hem 's morgens tussen 5- en 8 uur. Dat leek ons wel wat dus vanmorgen om 4:15 de wekker gezet. (het was ongeveer 45 minuten rijden) Wij heen. Daar aangekomen, liep er een paadje vanaf de parkeerplaats het bos in waar de beren zouden kunnen zitten Om zes uur was het veel te donker, Je zag niets dus leek het ons geen strak plan om he bos in te wandelen. We hebben gewacht tot het licht werd. Om kwart voor zeven was de zon op. Connie wilde alleen het bos in als ze de berenbel bij zich zou hebben. Echter in mijn beleving is een berenbel om beren te ontwijken, Die gebruik je niet als je stiekem een beer wlt benaderen om het te bekijken. Als een beer de bel hoort blijft hij verscholen. Omdat Connie niet zonder bel het bos in wlde, ben ik alleen vooruit gegaan. Na ongeveer 10 minuten lopen kwam ik bij een trap een heuvel op. Verderop lag een omgevallen boom in de rivier. Toen ik de trap besteeg zag ik 20 meter voorbij de boom een beer het bos uitkomen. Hij liep de rivier in. Ik heb snel mijn fotocamera gepakt en de standaard lens verwisseld voor een telelens. Ik kon een paar foto's maken. Toen ging de beer richting de boom in het water.

 

Ik heb mijn fotocamera verwisseld voor mijn videocamera en heb prachtig kunnen vastleggen hoe de beer na achter de boomstam (uit zicht) een zalm te hebben gevangen, de boomstam opklom met de zalm in z'n bek, zich uitschudde, de zalm tussen zijn poten klemde om zich nogmaals uit te schudden en daarna met de zalm in z'n bek over de boomstam terugkeerde naar het bos. Connie die later ook kwam (met bel) was helaas te laat om hem te zien. We hebben nog een tijdje staan wachten maar de beer kwam niet terug. Jammer voor Connie, maar er komen nog heel veel dagen.

Na die berenklus zijn we naar de camping teruggegaan. Het weer is minder dan de laatste dagen. De temperatuur is wel lekker.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan