2 in 1

Door Connie en Peter - 22-09-2019 06:00

21 september 2019

Vandaag staat de rit naar Kelowna op het programma. Het is 240 km rijden. Omdat we gisteren hebben gezien dat er rond Hope (de volgende plaats) veel meer te doen is dan in Kelowna en we in Kelowna geen camping hebben besproken (dat kon een paar maanden terug niet), besluiten we de reis naar Hope er vandaag direct maar aan vast te plakken. Als we dan van Revelstoke in één keer doorrijden naar Hope, komt daar nog 200 km bij. Als we in plaats van via Kelowna, via Kamloops rijden. (hier zijn we eerder al geweest), kunnen we nog 20 km korter. Een pittig ritje maar wel te doen. We kunnen uit de informatie van de routeplanner afleiden dat het goede wegen zijn omdat er maar 4 uur 45 wordt gerekend voor 420 km. Het is mooi weer wanneer we rond 9 uur vertrekken. We kunnen de hele rit behoorlijk doorrijden omdat er op zaterdagen geen wegwerkzaamheden zijn. We stoppen alleen een paar keer omdat we eagles in de lucht zien. We hebben weer mooie foto's van de prachtige dieren kunnen maken. 

Om een uur of half vier komen we op de camping aan waar we eigenlijk morgen pas zouden aankomen. Een extra nacht was geen probleem. De camping ligt aan een rivier en bij de receptie werd heel enthousiat verteld dat precies vandaag de zalmrun hier op gang was gekomen. We hebben ons plaatsje gezocht en zijn daarna direct richting de rivier gegaan. In eerste instantie konden we ze lastig vinden maar later, aan de overkant van de brug die ooit is gebrukt in de films van Rambo,

zagen we er genoeg die het heel moeilijk hadden tegen de stroom in te zwemmen. Ze hebben vanaf zee waarschijnlijk al zo'n 400 km achter de rug, Hier betreft het zalmen van ongeveer 75 cm lang. Heel andere vissen dus dan die van gisteren. We hebben een behoorlijke tijd staan kijken, fotograferen en filmen. Het blijft iets magisch hebben.

 

Morgenochtend ga ik eerst proberen PSV-Ajax te kijken. De wedstrijd begint op een voor ons prachtige tijd n.l. om 7:45 uur. Daarna gaan we onder andere de beroemde spoortunnels van O Thello bekijken en ik "hope" ook nog heel wat wildlife. Dat blijt toch het mooiste en.. we hoeven niet te rijden. De km-teller staat op 3.301 km.

     

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan