Toch niet weer omhoog?

Door Connie en Peter - 19-09-2019 18:53

18 september 2019.

Vandaag gaan we ons verplaatsen van Rample Creek naar Banff. Hierbij vervolgen wij onze weg op de Columbia Icefield Parkway en  passeren wij het plaatsje Lake Louise en het behorende meer met de toepasselijke naam “Lake Louise”. Hier gaan we een mooie hike doen die niet te heftig is. We kunnen de camper parkeren op een park and ride plaats waarvan shuttlebussen rijden naar het dorp en naar het meer. Omdat we al een aantal dagen geen internet hebben gehad, besluiten we eerst naar het dorp te gaan opzoek naar een koffietentje met stroom (voor de laptop) en wifi, om ons verslag te kunnen aanvullen en uploaden. Dat lukte. Een leuk koffietentje met stroom en gratis wifi op de router van de buren. Het maakt ons niet uit. We gaan hierna met de shuttle terug naar de parking en daarna naar het meer. Het is er behoorlijk druk. Het meer is fantastisch blauw en de achtergrond van bergen adembenemend.

 

We zoeken de hike naar het theehuis. Nu blijken er twee theehuizen te zijn. We kiezen die met de kortste route. Fout! De afstand was 4,22 km, maar weer vrijwel geheel omhoog. We hebben 423,2 meter geklommen. Alles bij elkaar hebben we iets meer dan 12 km afgelegd. Boven aangekomen was een leuk theehuis. Hier hebben we soep gegeten en genoten van het uitzicht, de pika’s  en hondsbrutale vogels.

 Daarna zijn we teruggegaan naar de parkeerplaats. Hiervandaan zijn we naar Banff gereden, hebben de camping bezocht en zijn naar het stadje gereden. Een heel mooie stadje, waar je uitstekend kun eten bij The Keg. Connie had heerlijke kip en ik een Rip van 14 oz. (bijna 400gr) Heerlijk. Op de weg terug vind Connie een portemonnee met pasjes erin. We besluiten deze mee te nemen en te proberen het adres van de persoon te achterhalen om hem later op te sturen. Dit lukt wonderbaarlijk goed. Ik vind een pasje met naam en geboorteplaats van een vrouw en een bedrijfspasje op naam van een bedrijf uit Banff. Verder zoeken brengt mij bij haar facebookaccount waar blijkt dat ze een bekende componist/zangeres performer is met een eigen website. www.rebeccabruton.com. Zodoende kom ik achter haar emailadres. Ik heb haar gemaild en aangegeven dat we de portemonnee hadden gevonden en morgenochtend bij het bedrijf zouden afgeven. Binnen 15 minuten had ik reactie. Ze zal er morgen zijn om hem in ontvangst te nemen. Morgen gaan naar Radium Hotsprings. Zwemmen in heetwaterbronnen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan