Dag 2 - 17 september 2019

Door Robin van Vliet - 19-09-2019 03:25

17 september 2019

Dag 2

Los Angeles - Lake Havasu

 

Wij hadden onze wekkers vanochtend gezet, maar vanwege het tijdsverschil was dat niet nodig geweest. Wij waren erg vroeg al meteen klaar wakker. Iedereen lekker gedoucht. Nog even in de hotel kamer gezeten en daarna opzoek naar ontbijt. Op de bovenste verdieping van ons hotel (penthouse) was het restaurant. We wisten dat er geen ontbijt bij inbegrepen zat, maar toen we eenmaal boven kwamen was er een lopend ontbijt buffet. Misschien toch ontbijt inbegrepen? Wij hebben gewoon ontbijt gepakt en zijn bij het raam gaan zitten, waar je overigens prachtig overzicht over de stad had. 5 minuten later werd er door een serveerster gevraagd of we ontbijtvouchers hadden.... oeps nee dat hebben we niet. Achteraf kregen we alsnog de rekening van het ontbijt van $35,- 

Na het ontbijt weer even terug gegaan naar de hotelkamer. We konden pas om 12u de camper ophalen. We zijn ook nog even de buurt wezen verkennen te voet.

Om 11u uitchecken bij het hotel, Uber geregeld via mijn telefoon en rond half 12 waren we bij het camper verhuur station. 

 

Allerlei formulieren moeten invullen daarna moesten we een instructie film bekijken van een half uur (die we in de ochtend ook al hadden bekeken via de verhuur app)

Daarna werden we naar onze camper gebracht, we kregen een rondleiding en uitleg over het reilen en zeilen van de camper. 

Toen we eindelijk konden beginnen aan onze trip, kwam Loek erachter dat 1 van de opbergvakken aan de buitenzijde van de camper niet op slot kon, omdat er een afgebroken sleuteltje inzat. Gelukkig waren we nog niet vertrokken. De camper moest mee met een monteur, die daarna het sleuteltje eruit wist te priegelen. 

 

Eindelijk konden we vertrekken, eerst de TomTom (geleend van Ria, dank hiervoor) instellen op een Wallmart (supermarkt) in de buurt,zodat we meteen onze boodschappen konden halen. 

We hebben brood, drinken, wc papier, broodbeleg en dergelijke nodig voor onze trip. 

Onze camper is namelijk uitgerust met een koelkast, vriezer, magnetron, 3 pitter, wc, douche, twee 2persoons bedden, borden, bestek, potten en pannen. Van alle gemakken voorzien dus. 

 

Wat een gave ervaring om voor het eerst met een grote camper in een vreemd land te rijden. Eventjes wennen, maar gelukkig rijdt “onze” automaat camper erg prettig. 

 

Na ons haast bezoekje aan Wallmart (waar ik stiekem wel langer wilde blijven, maar er was weinig tijd) hebben we de TomTom weer ingesteld op Lake Havasu (staat Arizona)

 

Onderweg naar Lake Havasu in het begin erg veel file gehad, in en rond LA. We wisten dat dit een lange eerste rit zou worden van 530 km, dus we konden weinig stops maken. Omdat we anders te laat op het eerste RV park zouden aankomen. Loek heeft onderweg het RV park gebeld dat we pas laat zouden aankomen, dit was gelukkig geen probleem.

 

Na een paar keer te zijn gestopt om te plassen en broodjes te smeren als avond eten waren we eindelijk aangekomen bij het park.... tenminste dat dachten we. De locatie waar de TomTom ons had afgezet was niet waar ons RV park moest zijn. 

Ondertussen was het al een paar uur pikkedonker en lag James al een paar uur in de camper (in de stoel, met riemen om) te slapen. 

Na lang rond speuren op het internet kwamen we erachter dat we nog een half uur moesten rijden... pfff... uiteindelijk hebben we het toch gevonden en wisten we van te voren dat we de camper op plek 4 moesten parkeren. We stonden op Cattail Cove State RV Park.

Na soepel te zijn ingeparkeerd heeft Loek de camper aangesloten op het stroom, water slang verbinding konden we niet vinden, dus dat hebben we maar gelaten zoals het was. 

Gelukkig heeft de camper een ingebouwde watertank.

Alles was pikkedonker, dus we hebben van de camping niets gezien, dat is een verrassing voor als we wakker worden. 

Snel alle bedden klaar gemaakt en lekker gaan slapen. Na 530 km te hebben gereden waren we gaar. Morgen weer een dag.

Reacties

Ria 19-09-2019 08:19 {{button-60504}}

Wat een duur ontbijtje hoop dat het gesmaakt heeft 🤣

Hanneke 19-09-2019 09:24 {{button-60510}}

Wauw wat een avontuur. Gelukkig is alles goed gekomen. Even wennen. 😘😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan