Karin Olde Nordkamp

Reisadviseur Tioga Tours In de afgelopen jaren heb ik diverse verre bestemmingen mogen afstrepen van mijn bucketlist, maar Amerika had ik nog niet afgestreept. In september 2018 was het dan zo ver: mijn eerste reis naar West-Amerika, via Tioga Tours. Na deze super mooie reis ben ik in oktober 2018 bij Tioga Tours aan de slag gegaan en kan ik mijn ervaringen met de klant delen en helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis! En ja, als je elke dag bezig bent met prachtige reizen naar Amerika en Canada gaat het kriebelen... West-Canada & Yellowstone staan dus al weer voor komend jaar op de planning!

Favoriete parken van West-Amerika

  1. Yosemite National Park
  2. Arches National Park
  3. Bryce Canyon
De eerste reis door Zuidwest Amerika

Op mijn bucketlist

  1. Yellowstone National Park
  2. West-Canada; walvissen en beren spotten en prachtige wandelingen maken in de nationale parken
  3. New York, en dan het liefste rond Kerst
  4. Nova Scotia

West-Amerika

Vanaf San Francisco hebben we een mooi rondje West-Amerika gereden; via Yosemite naar het warme Death Valley en door naar gokstad Las Vegas. Van daaruit o.a. naar de mooie parken van Zion, Bryce Canyon, Arches, Monument Valley en Grand Canyon. Na de parken ben ik doorgereden naar het enigszins chaotische Los Angeles en via de reusachtige bomen in Sequoia National Park (de Highway 1 was toendertijd afgesloten) terug naar San Francisco. Super gaaf, omdat je bijna elk uur wel in een ander landschap rijdt! Deze gave reis staat ook op de website: Best of the West.

Tips

– Huur een fiets in San Francisco en fiets over de Golden Gate Bridge naar de overkant. Neem op de terugweg de ferry terug.

– Rijd de Tioga Road in Yosemite en de Scenic Byway 12 van Bryce naar Capitol Reef. Je hebt er prachtige uitzichten!

– Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Je hebt een onwijs mooi uitzicht en als je geluk hebt, zit je voorin naast de piloot. Het muziekje dat wordt afgespeeld vergeet je trouwens ook nooit meer... ;)

– Bekijk ‘s avonds het sterrenstelsel én de Melkweg in één van de parken. Ik zag ze in Arches National Park.

Helicoptervlucht boven de Grand Canyon
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}