06. 4 september:Williamsburg

Door Gerard en Irene van Daalen - A long time ago
Vandaag een korte rit, maar toch bijna 400 km. Toen de wekker ging gingen Irene en ik half slaapwandelend inpakken. Toen na een kwartier nog niets gehoord werd in de kamer naast ons klopten we op de deur en maakten we Leen en Wilma wakker. Toen kwamen we erachter dat de wekker bij ons niet goed stond: het was kwart voor vijf! Gekleed toch maar nog even gaan slapen. Om half zeven zijn we weer opgestaan en na inpakken en ontbijt vertrokken we om even over acht uur.
 
Het was een mooie rit met veel natuur en uitzichten. Bij Richmond dacht ik een mooie Scenic Byway te hebben gevonden, maar na drie kwartier bleek betreffende route niet aan de I95 te zitten. We zijn uiteindelijk van de weg afgegaan en hebben Leen en Wilma hun eerste Subway laten eten, een foot long! Het bleek een succes. De man achter de counter wist ons de juiste weg te wijzen naar Highway 1, de plantage highway. Mooie route: veel groen, mooie oude huizen (plantages) en de James rivier.
 
Halverwege de snelweg genomen naar Williamsburg. Nadat we ingecheckt hadden bij de Days Inn, zijn we naar the Historic Area gegaan. Het was toen 34 graden, maar er liepen nog bijzonder veel publiek. Langs de historische weg staan oude huizen in de traditie van de 19e eeuw en hedendaagse bewoners van Williamsburg kleden zich alsof het nog de 18e eeuw was. Erg leuk om te zien. Als je eerst naar het Visitor center gaat, betaal je een dure ticket, terwijl het gehele gebied gewoon toegankelijk is. Je mag alleen niet de huizen in en soms wordt een gedeelte afgezet voor een reenactment. Daar mag je dan niet langs. Maar voor ons was het genoeg, zeker ook gezien de warmte.
 
Onderweg hadden we het Outback restaurant ontdekt, dus zijn we daar natuurlijk gaan eten. Het was weer heerlijk: lekker Australisch Foster bier en een goed Sirloin steak, mmmmm.
 
Bij het zwembad, waar we die middag al hadden gelegen, hebben we een zitje weggehaald en bij de rand gezet, zodat we daar nog een laatste borrel konden drinken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan