Amerikanen en Indianen dag

Door Janet en Ageeth september 2011 - 11-06-2009 06:04
Kilometervreters
 
De afgelopen dagen hebben we 1165 miles (1864 kilometer) afgelegd. En dat beginnen we zo langzamerhand te voelen in de billetjes! We bewegen zelf veruit te weinig, dat weten we. Maar we zien ongelofelijk veel. Naast het prachtige erfgoed die hier National Parcs genoemd worden zien we ook steeds meer van het “echte” Amerika
 
Onderweg in de 4 staten die we door “cruisden” zagen we verschil in landschap maar ook in bewoning van de gebieden. Landbouw (paarden/koeien/schapen) maar vooral opvallend veel grote trucks bij elk huis. De eigenaren ervan waren duidelijk thuis op werkdagen en werktijden, soms staan er zelfs meer dan 2 pick-ups. Bij van die huizen die meer op een woonwagen lijken dan op de huizen die wij kennen.
 
Myrna, een medewerkster van de overheid uit Washington zei over Obama: it is what it is, we have deal with it……. Obama wil namelijk armoede bestrijden door het als het ware meer te verspreiden. Daar zijn Amerikanen, met 11 vakantiedagen op jaarbasis en zonder zorgverzekering niet blij mee. Echt armoede zie je hier op afstand en overal. Mistroostige plaatsjes waar de middenstand niet meer bestaat. Gewoon afgebrokkelde daken van winkels en benzinepompen en kapot gewaaide deuren. Een geverfd huis is bijna opvallend.
Hoe vaak niet tegen elkaar zeggen: wat een kansloze omgeving…….
Het is een prachtig land en de mensen zijn reuze optimistisch naar buiten toe, maar in de winkels en op de weg is de recessie erg goed te merken. De mogelijkheden zijn lastig in beeld te brengen. Dat even over Amerika zelf, want naast alle mooie toeristische plaatsen is dit ook wat wij tegenkomen onderweg.
 
Even terug naar de orde van de dag. Deze dag begonnen we met bellen met onze mannen, want we missen ze natuurlijk gewoon!
We zijn in slaap gevallen met regen en werden er wakker mee. De wolken hingen gewoon over de bergen als een dik maar nat deken. Het is onze straf omdat we gisteren hartelijk lachten om de beelden op buienradar.nl. Dat zal niet meer gebeuren. We kijken niet meer naar buienradar vanaf nu!
 
We zitten nu zeer dicht aan de oude Route 66. En de trein fluit hier ook naar hartenlust op piesafstand.Net als 3 jaar geleden hebben we de volledige infrastructuur van de staat dicht bij de hand! (infrastructuur is één woord voor allerlei vervoersmanieren, voor de basisschoolkids die dit verhaal meelezen) En probeer daar maar eens bij te slapen. O ja en we zijn ook nog eens door een tijdszone gereisd en zitten nu met een verschil van 9 uur. En het was al moeilijk om tot 10 uur wakker te blijven. Maar we zijn toch op vakantie dus we kunnen het hebben!
 
Vandaag waren we op het 4 statenpunt: Four corners (vier hoeken) Arizona, Utah, Colorado en New Mexico kwamen er samen. Het wordt gerund door de indianen die er een goed slaatje uit slaan, door entree te heffen en een leuk marktje te runnen. Verder stelt het weinig voor, maar ja, we kunnen altijd zeggen dat we er zijn geweest!
Het was nog een indianendag, want we waren nu in Canyon de Shelly zoals we gisteren al melden. Mooie kliffen en ook grotwoningen, of ruines daarvan. Prachtig en interessant. Niks toe te voegen aan de foto’s.







De indianen leven er nu nog steeds. Je komt hun loslopende paarden en Oma’s er gewoon tegen. Het hele gebied/park is een nationaal monument.
 
We liggen wat voor op schema nu en hebben morgen dus een rustig dagje. Dan gaan we een versteend bos zien. Hoe dat er uit ziet, horen jullie dan!
 
Groetjes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan