Maandag 22 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago We hadden voor vandaag een dagje Wells Gray Provincial Park gepland. Na ons ontbijtje zijn we eerst nog even gaan tanken en boodschapjes gaan doen en daarna meteen richting het park. Het is maar een kort ritje naar het park vanuit Clearwater, maar net voor het park is nog een spectaculaire waterval, de Spahats Falls. Middels een korte wandeling kwamen we hier aan en deze is inderdaad indrukwekkend. Het water knalt van grote hoogte naar beneden een wel heel diep uitgesleten dal in. Vervolgens dan door het park in waar we nog 2 watervallen wilden bekijken.
De eerste was de Dawson Falls, een bijna 100 mtr brede waterval. Het leuke hier is dat je er heel dichtbij kunt komen. Het water stroomt op nog geen 50cm met een enorme snelheid langs je heen. En precies daar waar je staat valt het water naar beneden.
De laatste waterval voor vandaag was de Helmcken Falls. De beroemdste van de streek hier. Ook deze is weer prachtig. Het water stort hier echt vele tientallen meters naar beneden. Erg jammer was de enorme hoeveelheid muggen. Hierdoor kon je niet op je gemak blijven kijken want dan werd je helemaal  lek geprikt. Daardoor was het vaak even snel kijken en weer teruglopen en de auto in.
Daarna zijn we richting Clearwater Lake gereden. Het leuke is dat dat grotendeels over een onverharde weg gaat, en dat is best leuk met zo'n 4WD. We hoopten onderweg uiteraard nog wat dieren te zien, maar verder dan een hert met 2 jongen zijn we niet gekomen. Bij het meer nog even rondgekeken en toen terug gereden richting het hotel. Hier kwamen we uiteindelijk rond 16.00 uur aan en toen hebben we lekker rustig aan gedaan en lekker gedouched.
Vervolgens heeft Jans ook haar eerste kilometers in deze auto gemaakt, en zijn we gewoon even in de omgeving wat gaan rondkijken. Aansluitend zijn we bij DQ (een soort McDonalds) wat eenvoudigs gaan eten en toen naar de kamer. Morgen weer een indrukwekkende dag voor de boeg!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan