Zaterdag 27 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago

Vandaag gingen we van Smithers naar Prince Rupert, het laatste stuk naar het noordwesten alvorens we op de boot gaan naar Vancouver Island. Deze rit was er een van 350 km met een geplande tussenstop in Hazleton. We vertrokken rond 9.00 uur en waren een uurtje later in de stadje Hazleton. Een deel van dit stadje, Old Town, is nog in echte oude 'western' stijl. Heel leuk om even in rond te lopen. We dronken daar nog even een lekker bakkie koffie in een leuk oud cafe (eigenaresse bleek een Nederlandse die er nu 1 jaar zat) en gingen vervolgens door richting Prince Rupert.
Onderweg zagen we toch wel weer de nodige dieren rondlopen. Zo zagen we vandaag weer 2 zwarte beren en eindelijk de bold eagle. Beiden konden we helaas niet fotograferen, maar was wel leuk dit toch weer te zien.
We kwamen rond een uur of 3 aan in Prince Rupert, waar we meteen even gekeken hebben vanwaar de ferry morgenvroeg vertrekt en even gekeken waar we 's avonds wat konden gaan eten. De ferry is gemakkelijk te vinden, daar zijn we binnen 5 minuten vanaf ons hotel. Iets te eten.....dat werd lastiger. We zagen niet veel en zijn toen maar bij Subway een broodje gaan eten. Was ook lekker hoor!
Vanavond vroeg slapen want morgen om 04.30 uur op.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan