Maandag 29 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago Ondanks onze late aankomst gisteren in het hotel, vanmorgen toch maar weer op tijd opgestaan, want vandaag reden wij door van Port hardy naar Campbell River. Dit was weer een leuke rit, met een paar stops onderweg. De eerste was bij Port McNeill, een aardig havenstadje waar we even hebben rondgekekenen daarna weer verder gereden.
De volgende stop was bij Telegraph Cove, bekend als startpunt voor whalewatching en berentochten. Ook hier hebben we even lekker rondgelopen, maar het was er erg rustig. Er leek daar niet veel animo om een van deze tochten te gaan doen. Deze hebben wij dus ook niet gedaan want onze Orcatocht staat later deze week al gepland.
Van daaruit zijn we in een keer doorgereden naar Campbell River alwaar we rond 14.00 uur aankwamen. Onderweg hebben we ondertussen nog even een zwarte beer, veel bold eagles (waar we er eindelijk ook een van op de foto hebben) en een aantal hertjes kunnen bewonderen.
Aangekomen in Campbell River, zijn we eerst naar ons hotel gegaan, Painters Lodge ( www.painterslodge.com ). Wat een prachtig resort is dit en het ligt hier schitterend aan een enorme baai. Hier zijn we eerst buiten (lekker in het zonnetje) even gaan lunchen en daarna kon je met een snelle boot gratis een stuk door de baai heen varen. Ook dat was erg leuk. Ondertussen kwamen er mensen terug van het vissen en deze hadden enorm grote zelfgevangen zalmen bij zich. Ik wist niet dat die zo groot konden zijn. Ook zagen we vlak voor ons een zeehond in het water dobberen, erg leuk!
Daarna zijn we even het stadje ingegaan en even over de pier en door de haven gelopen. Daarna terug naar het hotel waar we rond 18.00 uur weer terug waren. Daar zijn we ons lekker gaan douchen en omkleden om daarna van een heerlijk en gezellig diner te genieten in het restaurant met uitzicht over de gehele baai. Was weer genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan