Dinsdag 30 juni 2009

Door John en Janneke van Rooijen - A long time ago De dagen vliegen om hier, de tijd gaat echt veel te snel. Vandaag was het alweer tijd om de Painters Lodge in Campbell River te verlaten. We beginnen ons langzaam te realiseren dat we bezig zijn aan onze laatste paar dagen hier in Canada en dat is wel heel spijtig. Maar goed, vandaag van Campbell River naar Tofino. We hebben eerst op het gemakje ontbeten, lekker buiten daar in het zonnetje. Nog even naar het haventje bij het hotel gelopen omdat ze daar net aankwamen van het zeevissen. Leuk om te zien hoe ze meteen die enorme zalmen staan schoon te maken.
Daarna was het tijd om te gaan vertrekken. Spullen pakken, uitchecken en wegwezen. Was een ritje van nog geen 300km, dus een makkie vandaag. Het eerste stuk via de Hwy 19A gedaan de weg langs de kust. Daar zaten leuke stukken langs de zee bij, maar de weg boog toch wat vaak ver af van de kust, waardoor je er niet veel van zag. Dat was op zich jammer, al was het wel een lekkere rit door alle stadjes heen, lekker met het dak open in het zonnetje. Onderweg een paar kleine stops gedaan, o.a. bij Miracle beach. Op zich wel bijzonder om door de bossen te lopen en zo vanuit het bos direct het strand op.
Daarna verder doorgereden en rond 16.00 uur aangekomen in ons hotel in Tofino. Het laatste stuk weg er naar toe is wel erg leuk, stijl klimmen en dalen, veel bochten, mooi in de bossen en bergen.
Ons hotel voor de komende 2 nachten, Tin Wis Resort ( www.tinwis.com ), ligt werkelijk schitterend. Direct aan zee, vanuit onze kamer loop je zo strand op.
We zijn toen eerst even langs het strand gaan lopen en vervolgens even het stadje verkennen. Na door het stadje te hebben gelopen zijn we naar de kamer gegaan, douchen, omkleden en terug naar de stad om lekker te gaan eten. Leuk restaurantje gevonden waar we gezellig buiten konden eten. Rond 22.00 uur zijn we terug gekeerd naar het hotel.
Vandaag weinig tot geen wilde dieren gezien, dat was nog niet veel voor gekomen. Behoudens een paar hertjes helemaal niets gezien. Morgen nog een dagje Tofino en vervolgens naar Victoria en dan zit het er helaas op en zijn deze 3 weken werkelijk voorbij gevlogen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan