Van de drukke steden naar de "stilte"

Door Mariska & Brend - A long time ago Hoi allemaal,

Vandaag dan nog een weblog en deze ook echt over vandaag.
Vanmorgen vroeg hebben we Washington weer verlaten met als eind bestemming Roanoke, zo'n 4 uur rijden over de snelweg. Omdat in Roanoke zelf niet zo veel te doen is, besloten we over de "sky drive" te rijden, dwars door Shenandoa National Park. Één van de vele mega natuurparken die Amerika heeft.Dwars door dit park loopt een weg waar je maximaal 35 mile per uur mag rijden. Iets meer dan 50 km per uur. De rit is heel mooi en heeft ook heel veel uitkijkpunten (overlooks). De eerste stop in dit park was de informatie balie. Hier kregen we een folder met daarop een route naar wat watervallen welke we wel wilde gaan lopen.

Het betreden van het park is voor eigen risico. Dit is niet voor niets aangezien hier zwarte beren in het wild leven en deze kan je dus tegen het lijf lopen. Wij hadden het geluk om er 1 te zien, volgens ons nog een jonge zwarte beer omdat hij nog vrij klein was:De foto is niet zo heel scherp. Hij moest vlug genomen worden om dat meneer beer niet even de tijd nam om te poseren, een praatje te maken en handtekeningen uit te delen. Een beetje een verwaande beer was het die de gewone toerist niet goed genoeg vond blijkbaar ;-).

Nadat we van de "schrik" van de beer waren bekomen zijn we snel doorgereden naar het punt vanwaaruit onze wandeltocht zou beginnen. Eenmaal aan de wandel waande je je echt even alleen op de wereld. Zo'n groot park dat je daar makkelijk een lange tijd kan lopen zonder ook maar iemand tegen te komen, zoals we hebben gemerkt. De route was eerst flink bergafwaarts maar daarna natuurlijk weer flink bergopwaarts. Totaal hebben we zeker 2,5 uur gelopen en begon het de laatste 20 minuten ook nog even hard te regenen. Het was wel een hele mooie omgeving:Uiteindelijk hebben we over de rit van Washington naar Roanoke geen 4 uur gedaan maar zijn we onderweg geweest van ongeveer 08:30 uur tot 20:30 uur. Weer een lekkere lange dag. We blijven hier 1 nachtje en vertrekken morgen naar de Great Smokey Mountains. Hopelijk hebben we daar ook weer internet om jullie op de hoogte te houden. Hier is het nu 23:18 uur en we gaan lekker slapen!
Tot snel!!!

Groetjes,

Brend en Mariska
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!