orca's in het visier

Door familie van kuringen - 24-07-2010 18:03 Het ontbijt in het Comfort hotel is niet veel anders dan dat in het Ramana. De donuts zijn vervangen door wafels, de muffins zijn beter en groter dan in het Ramana en er waren geen pannekoekjes of gebakken eieren, maar gekookte eieren. De kamer is wel een verbetering omdat we nu meer ruimte hebben.

Na de nacht was een grote dag aangebroken. We zouden voor het eerst in ons leven wilde orca's kunnen zien. Dus wij gingen vol goede moet naar de haven van Victoria. Daar zouden we vanuit de organistie Great Pasific Wale Watching met een zodiak het ruime sop kiezen. Het doel : DE ORCA'S!!!!

Voor dat we in de boot moesten stappen moesten we een geel livesute aan. De man die met ons mee ging zij dat als je je als Songebob Squairpands voelde was het goed. Ja dat is nou jammer dat pa nooit Spongebob heeft gekeken . Het pak van Ivanka en mij waren, dachten wij veel ste groot( het kruis kwam tot halve wegen onze knieën), dus Ivanka ruilde haar pak met pa. Die zat voor hem als gegoten.
 

Nadat dat allemaal achter de rug was zette we koers naar zee. Eerst rustig de haven uit en dan vol gas. Na een uur te hebben gevaren zagen we tot onze opluchting de zwarte vinnen uit de zee rijzen waar we voor kwamen. De orca's!!! Dit was een groep die hier het hele jaar door verblijft en alleen vis eet. We moesten wel 100 m van ze afblijven volgens de wet. Maar ja als er een naar jou toe kwam kon je er niks aan doen. Sommige kwamen dan ook een beetje naar ons toe gezwommen maar niet erg dicht bij. Na een tijdje rond geteurd te hebben over de zee waar weer een vin op zou duiken en achter de dieren aan te hebben gevaren gingen we op de terugweg.

Deze terug weg was niet helemaal direct maar met een omwegje naar de verblijfplaats van iets groters dan de orca's. We waren opzoek naar de contouren van een grijze walvis. Deze hebben we ook nog gevonden ook. Het zijn hele systimatische dieren. Hij ademde steeds 4 keer op bijna dezelfde plek en ging dan duiken voor eten.

Hierna gingen we naar de kust en scheidde de wegen van Pa en Thymara van die van Mam en Ivanka. Pa en ik gingen naar het Royal BC museum, over dieren, gischiedenis van het land van Britisch Columbia en de inwoners. Ivanka en mam gingen shoppen en de stad bekijken.

Daarna zette we na het eten richting het hotel voor een geode nacht rust.

Groetjes familie van Kuringen

geschreven door thymara maar daar waren jullie vast al achter ; p
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan