In een vogelvlucht terug naar NL

Door familie van kuringen - 22-08-2010 17:39

De dag van vandaag begon met voor iedereen met een verfrissende douche. Gevolgd door een laatst “Canadees”ontbeid. Toen ging de tocht naar de camperverhuur om onze trouw rammelbak in te leveren. Daar aangekomen werd alles gecheckt. Helaas werkte de gasmeter niet helemaal mee. Dus we hadden net te weinig gas in de tank zitten en moesten dus 15$ betalen. Ondertussen was ik wat rond gaan kijken en vond een veldje waar ik, dacht ik een kleine coyote zag zitten. Wanneer ik Ivanka had gehaald zag ik dat het geen coyote was maar een haas. Ook vonden we uit dat niet alleen de haas een maatje had maar dat er ook nog iets van een marter had besloten dat dit wel een mooi veldje is. Nadat we onze laatste wildlife watch hadden gehad kwam de taxi die ons naar het vliegveld zou brengen. Dit leverde een klein probleempje op. De taxi was niet zo groot als onze lincoln of als onze camper. Dus moest Ivanka’s grote tas gezellig bij ons op de bak plaats nemen.

Maar we kwamen veilig bij Calgary airport aan, waar we vervolgens 6 uur konden wachten voordat ons vliegtuig vertrokken. Gelukkig waren er veel winkeltjes en hebben we daar nog wat rond geshopt. Toen we een hal inliepen zagen we zelf dat ze hier de vliegende voertuigen naar binnen halen. Zo hing er een relatief kleine spaceshuttle aan het plafond met een astronaut er aan vast. Heel mooi om te zien. Wanneer we omdraaide zagen dat ze hier van vele markten thuis waren. Daar zat namelijk een grote krokodil op het sierafdakje van de speelgoedwinkel. Daaronder zat de rest van de dierentuin. Oohe en de kunstgalerie die we in het begin hadden gepasseerd maakte het helmaal compleet. Nadat we hier zo’n 4 a 5 uur hadden gebivakkeerd konden we naar de Gates. Deze waren ook niet onversierd gebleven. Achter de beveiliging hing een heel scala aan prehistorische luchtruimvaarders en verderop nog twee vliegtuig zweefmolens.  Hier konden we ons aan nog een paar winkeltjes en natuurlijk de magnifieke vliegtuigen vergapen.  Hier hebben we met z’n alle een pizzaatje gegeten. En uiteindelijk gingen we boarden. Gelukkig had het vliegtuig wind mee en weren we een halfuur eerder dan gepland geland.

Dit bracht een eind aan ons (Ivanka en mijn) eerste trans-Atlantische avontuur en voor ons een eind aan ons Canadees avontuur.

Dus we are back!!!

Groetjes familie van Kuringen

Geschreven door Thymara

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan