8 Augustus, Van Jasper National Park naar Banff Natioanl Park.

Door familie van kuringen - 12-08-2010 02:11
Voor vandaag was het routeplan als volgt:
-         Terug naar Bow Lake om daar konijnenvellen te kopen voor de buurvrouw en het meertje nu in zonlicht te bewonderen.
-         Lake Louise, een prachtig gelegen bergmeer (1734 meter hoogte) met een hotel erbij dat naar verluidt in kasteelvorm was gebouwd; dat viel wat tegen, het was een betonnen modern gebouw, wat echter wel heel mooi is gesitueerd.
-         Moraine lake, ook een hoog gelegen bergmee, prachtig melkwit en gelegen tussen bergtoppen met gletsjers. Het was hier zo druk dat ik de camper maar even op een busparkeerplaats heb gezet en we snel even hebben gekeken.
-         Johnston Caniyon. Deze kloof hebben we gehiked (bergop gelopen)langs een riviertje met 6 watervallen. Schitterende natuur zoals eigenlijk hier overal. Chipmunks kwamen zeuren voor voedsel, iets wat men hier vooral probeert te voorkomen. Helaas zijn er toch veel toeristen die God mag weten waarvandaan nootjes hebben en die beestjes voeren om ze te lokken. We zagen zelfs een Sikh (volkje uit India) die nootjes op de tulband van zijn zoon legde. De chipmunks wisten dit te waarderen en kwamen het er keurig vanaf hallen. We zagen ook nog wat bijzondere vogels en een eekhoorntje dat rustig aan een dennenappel lunch bezig was. Hierna zijn we over highway 1a doorgereden naar Banff. Opnieuw waren we te laat voor een plaats op een camping met stroom en WIFI, dus nog een keer echt kamperen en batterijen opladen op (die is er gelukkig wel) de badkamers met warm en stromend water. Vandaag dus in ieder geval de kans om weer eens lekker te douchen.
Gedurende de dag geen beren gezien, alleen wat herten. Het weer was ondanks een wat bewolkt begin bij het opstaan heel goed met een temperatuur van ruim 20 graden. De camping waar we nu op staan is een typische park camping, waar de wilde beesten ook in gezien kunnen worden (hoewel gezien de drukte op dit moment (ruim 600 plaatsen en heel veel daarvan zijn bezet) is die kans vandaag niet zo groot. We hebben wel een hert gezien net voordat we deze camping op reden.
 
Verslag van fam van Kuringen.
Geschreven door Joop.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan