Tioga Pass naar Mono Lake, 9 okt

Door Rebergen - A long time ago

Brrr, wat is het koud ’s morgens als we weer vroeg opstaan. Meteen de heater maar aan in onze camper- wat een luxe J ! Om ons heen staan kleine tentjes die ook met deze temp midden in Yosemite staan. Ik moet er niet aan denken. De vuurtjes branden weer op veel plekken, tsja, je moet wat als je geen ‘heater’ hebt … Vannacht is het zo’n 4 graden geweest, maar het zonnetje schijnt alweer heerlijk Ontbeten en snel naar de Tioga Pass.

Michel rijdt weer, gelukkig, want het zijn erg smalle weggetjes en het is erg heuvelachtig ! Op nog geen km de Tioga Pass in, komen we al bij de Tuolumne Grove. Hier rijden we in en parkeren we. Dit is 1 van de 3 plekken waar je de zgn. ‘Giants’ kunt zien, de Sequoia bomen. We moeten eerst wel een 1,5 km naar beneden lopen door een mooi pad met naaldbomen (die al groot zijn voor NL begrippen!). Dan komen we uiteindelijk een aantal Sequoia’s tegen. Immens grote bomen die al 2000 jaar oud zijn. Niet normaal. We krijgen ze ook niet helemaal op de foto, ze zijn echt te hoog.Dit is niet een grove waar er heel veel staan, maar het is wel erg gaaf om te zien. Het was voor ons op de route de enige mogelijkheid. De anderen liggen te ver naar het Zuiden.

Hierna een eindje gereden en langs veel mooie beelden gekomen. Zo af en toe gestopt voor rust (vergt veel concentratie deze weg om te rijden en de remmen kunnen ook wel even wat afkoeling gebruiken met al die afdalingen). En natuurlijk meteen mooie shots gemaakt en gefilmd! Onder andere ook bij Olmsted Point, dat gaf wel een heel erg mooi beeld.

Uiteindelijk komen we aan het einde van de Tioga Pass, zien we Mono Lake liggen en zitten we nog steeds op 8000 ft hoog. In Lee Vining eerst het Visitor Center bezocht en veel info ontvangen, die mensen zijn echt behulpzaam! Erna een plekje gereserveerd op het Mono Vista RV park, hookup met alleen electra en water genomen. Nog niet op de plek gaan staan maar eerst doorgereden naar South Tufa, zo’n  16 km verderop. Hier kun je puntige rotsen bekijken die zijn ontstaan uit zout en alkaliën.Het Mono Lake is namelijk 2,5 x zo zout als de zee en bevat 100x een grotere hoeveelheid alkaliën. Even lekker aan het meer gezeten en terug naar de camping. Gekookt, gegeten, gedoucht (lekkere warme douche in algemene hokken- erg schoon!) en weer lekker maffen tegen 23 uur. We zijn vaak ’s avonds moe, maar dat zal wel komen doordat we zo druk zijn overdag. Het wordt vannacht wederom erg koud, nog net geen vriezen, dus de deuren blijven ’s avonds ook dicht. Toch een iets ander camping leven dan in de zomer, maar heerlijk warm in de camper
J Tot later.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!