Grand Canyon naar Kingman,18 okt

Door Rebergen - A long time ago

Afgelopen nacht behoorlijk wat regen gehad in de Grand Canyon. Waren heel blij dat we niet in een tent sliepen en dat we geen geultjes hoefden te graven voor het afvoer van het water … J We zijn hierdoor wel een paar keer wakker geworden, dat geluid kennen we nog niet op de camper. Uur of 10 weggereden richting Los Angeles al, maar dat hele stuk gingen we niet redden. Dus in Kingman gestopt. Ervoor hadden we een stukje van de ‘Historic’ route 66 gereden, maar net dat stuk is niet zo spannend. Toch maar weer over de Interstate 40 verder gereden. In Kingman aangekomen bleek dat dit 1 van de historische stadjes is langs de route 66, dus leuke dingen om te doen.
 


We hadden ondertussen al besloten dat we vanuit Kingman niet meer naar de Grand Canyon West zouden gaan, naar de Skywalk toe. Dat zou ongeveer neerkomen op 75 dollar pp en dat hadden we er niet voor over. De KOA kamping (jaja, met een ‘K’ volgens KOA) gereserveerd en op naar het Powerhouse Museum. Daar rond gekeken en het was een beetje oubollig (incl. de mensen die er rond liepen, eentje dacht nog dat Michel haar man was, hahahaha. Dat zou ze (70+) wel willen
J). Maar je krijgt wel mooi het verhaal mee over de route . Het was een route die veel mensen in de Great Depression (jaren 30), namen door Arizona heen naar California op zoek naar een betere wereld. In California werden ze door de politie gewoon weer naar huis gestuurd, omdat er geen werk was. De man van die vrouw van 70+ kon erbij vertellen dat de enige baantjes die er toen waren in het boerenbedrijf zaten. Je kon fruit en groente plukken, maar die baantjes hadden de Mexicanen al, dus er was weinig hoop. Toch wel ‘leuk’ om mee te krijgen want dat geeft je wel een ander beeld als je er overheen rijdt. Morgen pakken we nog een stukje van de route en hopen dan een spookstad te bezoeken. Volgens onze voorlichter bij het Visitor Center (ja ook hier), was het niet een echte spookstad omdat er alsnog wel 200 à 300 mensen wonen, maar dat zien we morgen wel. Nu lekker eten koken en later genieten van een warme douche (gratis hier). Later meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!