14 augustus zondag.

Door T. Stam - A long time ago

14 augustus zondag. Lekker uitslapen, om 07:30 op. Ontbijten en met z’n allen naar de bushalte voor een excursie met de bus onder begeleiding van een gids. We zijn nu bij view points geweest van het zuiden van de Bryce Canyon. Van Ruby’s Inn naar Rainbow Yovimpa points en terug. De gids vertelde over de grote bos branden, de dieren, bloemen, geologie, en de bomen van de Canyon. Verder vertelde hij nog allerlei info zoals bijvoorbeeld – om de grote bomen meer kans te geven, worden de bomen tot ¾ in de brand gezet. De grote bomen overleven dit wel, en de kleintjes niet – zijn favoriete bloem was een bloem die ’s nachts geel bloeide, en overdag bruin verschrompelde – welke bessen eetbaar waren, en waarvoor je ze kon gebruiken, evenals sommige bladeren. Verder vertelde hij nog dat er een boom was die 5000 jaar oud kon worden of is, en die staat ook in het park. De volgende dieren hebben we gezien: prairie dogs, elm, mule deer. Het park heeft nog vele andere dieren. Ook die je niet wil tegen komen. Poema’s, beren en ratelslangen. Tijdens de rit hebben we de Natural Bridge, Aqua Point en Hoodoo’s gezien die op diverse figuren leken; kameel, poedel, leeuw enzovoort. Het mooiste was om een Perogonam Falk (even opzoeken) te zien zweven uit en in zijn nest, een gat in de rotsen. N.B. eigenlijk zijn het geen rotsen, daar zijn ze te zacht voor. Zo zacht dat met de tijd deze formaties niet meer zullen bestaan. Al met al een informatieve ochtend, inclusief het persoonlijk leven van de gids. Dit was een man die jaren voor Pepsi gewerkt had. Nu ,,retired’’ was, en dit werk deed omdat z’n pensioen niet voldoende geld opbracht. Inmiddels was de zon gaan schijnen, even overlegd met elkaar, en besloten dat een rust middag wel goed was. Om 14:00 lagen we heerlijk, ingesmeerd en wel, aan het zwembad. Om, om 15:00 weer vlot te vertrekken; onweer, regen en bliksem verstoorde onze relax middag. De hele middag bleef het regenen zodat we gedwongen waren om binnen in de camper te blijven zitten. Dit bood wel een unieke kans om onze dag verslagen uit te typen op de laptop.

Reacties

Truus A long time ago

Hoi, ik heb alle dagen gelezen, wat prachtig allemaal en niet weer in je vingers snijden he...

Gr. Truus

M & M A long time ago

Hey luitjes,
Heerlijk en Geweldig om dit allemaal te lezen, dus voor jullie super geweldig om dit mee te mogen maken.
Tijdens het lezen nemen jullie ons helemaal mee. We verlangen nu al om de foto's te zien.
Heel veel plezier verder en vooral GENIETEN..!!
Groetjes aan jullie allemaal.

Pa en Ma A long time ago

Hallo allemaal,
Leuk dat jullie hebben gezongen voor mijn verjaardag(konden het hier nog horen..hihihi.) Wij gaan nu zelf weer op vakantie en nemen géén lap-top mee (is geen internetaansl.) dus kunnen jullie ons niet via de vaste lijn thuis bellen.. hebben wel onze mob. bij ons.
Verder een hele fijne reis verder en hopen dat jullie het fijn hebben.
groetjes en kus allemaal...

Dikkie A long time ago

Zo en jullie denken dat het leuk is om zulke mooie verhalen te schtijven? Ik zit met het zweet tussen mijn billen achter de computer in een oud gebouw te werken. Een plakkerig shirt aan mijn rug en ik glij zo mijn schoenen uit. Gelukkig droom ik het grootste deel achter mijn computer weg als was ik ook in Amerika. Heerlijk die indrukken daar allemaal. Blijf schtijven, dan duren mijn werkdagen ook niet zo lang. Groet'n van onze Dikkie.

Ankie en Hans A long time ago

Heerlijk om zo de reis mee te mogen beleven, de kaart en het vogelboek hebben we bij de hand. We volgen jullie met veel plezier en kijken uit naar het volgende schrijven. En vanaf de steiger houdt Hans overdag oog op jullie huis, het is nu goed schilderweer, geen hoge temperaturen maar in ieder geval (meest) droog. Groetjes van de buren.

Gea A long time ago

Ha Stammetjes,
Er bereiken mij berichten dat jullie in Las Vegas gesignaleerd zijn .....
Krijgen wij al gauw weer nieuwe verhalen en vooral .... foto's???
Veel plezier en groet'n uut Kamp'n
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!