19 september via coalmine canyon en horse shoe bend naar Wahweap, lake Powell

Door Peter den Houting - A long time ago

 

19 September 

 

De grand Canyon via de oost uitgang verlaten. Nog wel diverse mooie foto’s gemaakt.

Daarna door naar de coalmine canyon. Dit zou een canyon moeten zijn ca 16 mijl ten zuiden van Tuba City. Vreemd genoeg staat dit nergens op de kaart, maar het zou nog mooier moeten zijn dan Bryce Canyon.

Na ca 1,5 uur rijden kwamen we bij Tuba City aan en zijn weg 264 gaan volgen naar het zuiden. Net voor mijlpaal 337 zou een afslag naar een zandpaadje zijn en ca 800 m verderop moest dan een windmolen staan.

Nou dat klopte allemaal, maar waar is nu die canyon? Alles hier is super vlak en kaal. Er is verder niets. Er bleek bij die windmolen nog een auto te staan en de chauffeur gebaarde nog iets door te rijden. Nou dat hebben we geweten. Wat was dat ongelooflijk mooi.

Bryce canyon in het klein, maar met zulke mooie kleuren. We raakten niet uit gekeken en we bleven foto’s maken. Dit hadden we zonder de voor info echt nooit gevonden. En het staat ook nergens aangegeven.

                        

Echt een plekje om nooit te vergeten.

Na ca 45 min daar genoten te hebben, weer verder gegaan en naar Horse shoe Bend gereden (vlakbij Page).

Er stonden veel auto’s, dus dit was een stuk bekender.

We moesten 1,3 km lopen om bij de bezienswaardigheid te komen. Eerst door rul zand een berg op en daarna weer een behoorlijk eind naar beneden. Gelukkig hadden we 2 flesjes water bij ons. Het was inmiddels weer richting de 30 C , dus was weer even wennen.

Horse Shoe bend is een bocht in de rivier in de vorm van een hoefijzer. Eenmaal daar aangekomen keken we in een enorme diepte naar de rivier. Prachtig om te zien, maar je moest wel op ca 50 cm van het randje gaan staan. Er maar niet bij nagedacht dat het dan loodrecht naar beneden gaat.

De terugweg naar de camper was loodzwaar en dat water hadden we echt nodig. Nel had het niet meer van de hitte en had echt een koude doek nog toen we bij de camper aankwamen.

Schitterende camping (wahweap) bij lake powell.

Vreemd alleen dat je voor de douches nog apart moet betalen. Voor die prijs zou het best incl. mogen zijn.

Morgen de boottocht naar Rainbow Bridge.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!