23 September van wahweap lake powell via rimrocks en coral pink sand dunes naar Bryce Canyon

Door Peter den Houting - 25-09-2011 02:38

23 September Van Wahweap lake powell via de rimrocks en Coral pink sand dunes naar bryce canyon.

 

Weer druk programma vandaag. Ik moest eerst nog even iets met een collega van het werk afstemmen, maar dat werd wat later, terwijl we eigenlijk op het punt stonden te vertrekken.

Uiteindelijk op pad. Nog even van af een heuvel wat foto’s gemaakt van lake powell.Wat een prachtig gebied is dit.

We hadden besloten niet naar de rimrocks te gaan omdat het volgens de beschrijvingen best ver lopen was. Toen we goed en wel een kleine 3 kwartier aan het rijden waren, zag ik opeens toch een bord dat verwees naar de rimrocks. Snel omgekeerd en even op het bord gelezen dat het maar 0,8 mijl lopen was. En we waren ook niet de enige.

Daarom besloten toch maar wel te gaan. Even nog wel het hiking register tekenen.

Al lopend door een droge bedding kwamen we aan bij de rimrocks. Een prachtig gebied met zgn toadstool hoodoo’s. Een soort van smalle pilaar waar een rotskap op ligt. Zie de foto. Ook allerlei zandpilaren waren aanwezig.

Na een klein uur weer terug, want we hadden nog veel te doen. Als we meer tijd hadden gehad, hadden we hier zeker nog wat meer rond gelopen. Misschien een andere keer.

Rond de lunch kwamen we aan bij Coral pink sand dunes. Een gebied dat je zo niet zou verwachten.

Het is een gebied van ca 14 m2 met allerlei duinen welke een beetje oranje/roestbruin gekleurd zijn.

We hebben hier een stukje gelopen, maar het was niet alleen erg warm met dat zand, maar ook erg zwaar.

Na de lunch, de weg vervolgd naar Bryce Canyon. Net voor Bryce Canyon rijdt je dan ook nog door Red Canyon. Een voorproefje van straks Bryce.

   

De camping (Ruby’s Inn) had ik een dag eerder al via internet gereserveerd, dus dat was in orde.

De verrassing was echter dat het morgen, 24 september, heel erg druk zou gaan worden, werd er gezegd. Bryce Canyon is dan nl vrij toegankelijk en dat scheelt toch al gauw 25 dollar.

Hebben wij weer. Net die ene dag dat wij Bryce willen doen wordt het mega druk.

Na kort overleg en informeren bij de receptie, hebben we besloten een dag langer te blijven en Bryce Canyon zondag te doen ipv zaterdag. Dan gaan we nl morgen, zaterdag, naar kodachrome basin state park om te wandelen. Is iets meer rijden, maar dan kunnen we hopelijk wat rustiger naar Bryce Canyon.

Op deze camping gelukkig wel veel beter internet, alleen heb ik hier geen telefoonverbinding, maar Nel weer wel. De temperatuur is ook een stuk aangenamer. Rond de 25 C. De verwachte nacht temperatuur is 2 C. Ik ben net wezen douchen, maar het is nu, 20:00 h, al veel te koud om buiten te zitten. Misschien een keer slapen zonder de airco????

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan