10 juli 2013

Door Wim de Rijke - A long time ago

Vandaag laatste dag in NY. We hebben niet echt een programma bedacht voor vandaag. Aan het ontbijt bedenken we dat we het Natural History Museum gaan doen en daarna zien we wel. Er moet in ieder geval nog wat geshopt worden, want er zijn nog wat kleren gezien (voor Wim, vinden de dames), die echt niet kunnen blijven liggen.

Na het ontbijt nemen we de subway naar het museum, dat evanals het Gugenheim en het Metropolitan Museum of Arts aan het Central Park gelegen is. We slagen erin om 2 keer de verkeerde metro te nemen (1x de express, de slaat veel 'locale' stations over en 1x gaan we downtown ipv uptown). Uiteindelijk de goede en we belanden rechtsstreeks in het museum in de rij voor de kassa. Ook hier weer een security guard met een luide stem, die roept dat wij in de line moeten blijven. Het museum is gigagroot dus we moeten kiezen. De eerste keuze is niet zo moeilijk: de dino's. In de Dinoroom staat een heel mooi skelet van een Tyrannosaurus. We zoeken naar een skelet van een velicoraptor (die veneinige beesten uit Jurassic Park), maar vreemd genoeg is dat niet te vinden. Daarna nog de Origin of human being en de meteorieten gedaan.

Tijdens de lunch (die er iedere dag bijna bij inschiet, we zijn zo druk met van alles) besluiten we naar het Meatpacking District te gaan. Daar werden vroeger dieren geslacht, maar nu is het een trendy buurt, met leuke winkels. Daarnaast is er de High Lane, een oud spoorwegviaduct dat omgebouwd is tot wandelweg. Het Meatpacking Districht is een enigszins vervallen wijk, die bekend schijnt te zijn van Sex in the City (?). Er zijn inderdaag trendy winkels, maar een eenvoudig jurkje gaat niet weg voor minder dan $600, en dan is het ook nog afgeprijsd. Geen shoppen dus hier. De High Lane is erg leuk om te doen. Het viaduct is omgetoverd tot een soort tuin met een pad, afgewisseld door bankjes en terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. Na 1 km wandelen kun je weer naar beneden.

Opvallend is dat de NY-er als professional (buschauffeurs, security guards, winkelpersoneel) niet bijzonder aardig is tegen toeristen. Op vragen wordt nors gereageerd. Als je daarentegen op straat of in de subway enigszins gedesorienteerd staat te doen, is er altijd wel een gewone NY-er die je wil helpen om de weg te vinden.

Daarna weer naar 5th av, waar de kruising met W57th street inmiddels een hele bekende is geworden. Nog de allerlaatste kleding en wat souveniertjes gescoord en daarna naar het hotel. Morgen worden we om 7.15u opgehaald voor de shuttle naar JFK. In onze kamer aangekomen blijkt dat de roomservice een tas met kassabonnetjes heeft weggegooid. Lekker handig, als we straks op Schiphol onze aankopen moeten verantwoorden.

Reacties

Peter A long time ago

Meatpacking district is inderdaad uit sex and the city! Superleuke serie is dat! O nee toch niet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!