Provincetown, Cape Cod

Door Hans en Marian - A long time ago Donderdag 13 juni: Rustdag in Provincetown Cape Cod

Vanmorgen maar eens heerlijk uitgeslapen en alles in een laag tempo gedaan. Het was benauwd en warm. De sfeer op deze camping is minder ontspannen dan we inmiddels gewend zijn. We merken dat de hectiek van een toeristische plaats ook invloed heeft op de mensen. Iedereen is wat meer gespannen. Een koppel dat de caravan aan het plaatsen is krijgt ruzie. Ze rijden boos naar de receptie en proberen het op een andere plek nogmaals.

Zo rond de middag zijn we gaan wandelen. Eerst naar de meertjes die grenzen aan de achterzijde van de camping. Nu weten we waar de muggen vandaan komen die ons sinds aankomst op deze camping al behoorlijk te grazen hebben genomen. Buiten zitten bij de camper is gewoon niet mogelijk.

We hebben een korte wandeling over het strand gemaakt. Heel bijzonder zijn de steigers, van houten boomstammen, waarop huisjes staan. Hier moesten we onderdoor lopen om de kustlijn te volgen. Vanaf het strand gezien wonen de mensen ontzettend mooi. Tenminste zolang er geen storm is.

Om te lunchen zijn we toch maar door gelopen naar het toeristische gedeelte van het stadje. Lunchen doen we bij een Portugees. Later komen we erachter dat er zo'n 200 jaar geleden veel Portugezen zich gevestigd hebben in dit stadje en veelal in de visvangst en -industrie zijn gaan werken. In ieder geval smaakte de Portugese Hamburger (die in niets lijkt op een exemplaar van de Burger King) heerlijk.

Inmiddels was het gaan regenen en noodgedwongen zijn we wat winkels gaan bezoeken. In een soort van dumpzaak verkochten ze o.a. legeronderbroeken uit Nederland. Inmiddels antieke, authentieke inclusief Nederlands wasvoorschrift. Herkenbaar want Hans heeft die nog gedragen tijdens zijn militaire dienstplicht. Vreemd dat ze hier verkocht worden. Nee, wij heben er geen gekocht.

Omdat het bleef regenen besloten we terug te gaan naar de camping. We hebben het voor de rest van de dag rustig aan gedaan. Een beetje lui.

We hebben vandaag voor het eerst, sinds de landing in New York, Nederlanders gehoord en gezien. Niet mee gesproken. Hadden we geen zin in. Tegen de avond zagen we vanuit de campe een vos het pad oversteken.

Morgen reizen we verder tot zo'n 100 km voor New York City.

Reacties

Debbie A long time ago

Lkkr zo n dagje rustig aan.....(en toch n hoop gezien)...je bent ook n dagje ouder geworden hihi....

lieve groetjes debbie

Ma A long time ago

Hartelijk bedankt voor jullie kaart uit Adirondacks dat in Amerika alles groter is dat weet ik geldt dat voor alles??? (geintje)
Sean en Abette zijn wezen eten en het was erg gezellig, hebben jullie de foto nog gekregen van mij en Sean?
Groetjes Ma.

Bert&Francis A long time ago

Hé die Marian/Hans

Geweldige verhalen en indrukken. Wij genieten er van.

Marian A long time ago

Ma: Als 80 jarige blijf je onovertroffen. Alles groot?
In ieder geval jouw verjaardagskaart wel. Die was ik helemaal vergeten en heb deze vanmorgen pas geopend. Moest eerst nog even zoeken in de camper voordat deze gevonden was. Maar dat zal je niet onbekend zijn. Het zoeken dan,

Wij gaan nog een paar dagen genieten in de camper.

Marian.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.