Zion Dag 2 'De Trials'

Door USA Fun - A long time ago

30/7/2013


 
Vandaag zijn we bij tijds opgestaan. Gisterenavond hebben we de rugzakken al gereed gemaakt en om 08:30 uur zitten we in de Shuttle Bus.
De temperatuur is nog aangenaam en de zon zit nog achter de Canyon.
We stappen uit bij de Zion Lodge en starten me de Lower Emrald Pool trail.
Deze morgen zijn de woorden Respect, Woohh en Wauwhh op zijn plaats.
 
RESPECT voor Opa! Hij heeft op zijn 70 jarige leeftijd vanmorgen 3 trails gelopen. Hij was hierna wel total loss, maar heeft het toch maar mooi gedaan!
 
De woorden 'Woohh' en 'Wauwhh' zijn voor de dingen die je hier in Zion ziet. Na bijna iedere bocht is er wel weer iets te zien waarvan je zegt 'Woohh' of 'Wauww'
Waanzinnig mooi hier! Je kan je niet voorstellen hoe dit hier ooit ontstaan is.
 
Nadat we de Lower Emrald Pool Trail hebben gedaan doen we de Upper Emerald Pool Trail. Als we hier na een klimpartij aankomen zien we een meertje en een rotspartij.
Hier blijven we een half uur en genieten van de omgeving. Hierna moeten we een stuk terug lopen en dalen via The Grotto Trail de Canyon weer af.
Als we beneden zijn neemt een deel van de groep de shuttle bus terug naar de Campground. Zij gaan zwemmen in de creek welke vlak achter de camper ligt. 
Mark, Mark en Simone nemen de shuttle bus naar de Temple of Sinawava. Hier gaan we de Narrows Trail lopen. Simone heeft deze op haar verlanglijstje staan.
Om hier te komen lopen we eerst de River side Walk. Deze trail is zo'n 30 minuten lopen en loopt langs de Virgin River. Aan het einde van deze trail begint de Narrows.
Als we hier aankomen verwisselen we onze hiking schoenen door waterschoenen. Doordat het hier vorige week flink heeft geregend is de Virgin River modderig van kleur.
De totale lengte van deze trail is 15 km en duurt acht uur. (heen en terug) Wij lopen er 1.5 uur doorheen en gaan hierna weer terug. Aangekomen bij de Riverside Walk verwisselen we onze waterschoenen voor onze hiking schoenen. We eten een broodje en lopen 1.5 km terug naar de shuttle bus.
 
Om 15:30 uur zijn we weer terug op de campground. Hier is het tijd voor een drankje. Wanneer we aan de tafel voor de camper zitten zien we een eekhoorn in een tas bij de buren klimmen. Het lijkt erop dat er eten in zit. Het is een grappig gezicht, zo nu en dan komt hij met zijn koppie boven de tas uit om te kijken of de kust veilig is.
Na het eten bespreken we de route voor morgen. We gaan dan naar de Bryce Canyon. Dit is 2 uur rijden hiervandaan. Hierna staat Capital Reef op het programma.
Na Capital Reef gaan we naar Monument Valley. Dit is dik vijf uur rijden. We besluiten Capital Reef over te slaan en in plaats hiervan een extra overnachting in te maken in Page.
Vanaf de Bryce naar Monument Valley is ook vijf uur rijden, door in Page te stoppen splitsen we het op in twee maal 2.5 uur.

Reacties

Oom Wim A long time ago

Jeetje, wat een pittige wandelingen. Wat een conditie!!! Niet mis hoor. Brice en Monumentvalley zijn prachtig. In de Valley begreep ik waarom indianen bijgelovig zijn.

Veel plezier.

Wim en Ria

Riet de Wit A long time ago

Wat stoer van jullie. Petje af, vooral voor OPA !!!

Lya en Tim A long time ago

Leuk even je stem te horen en wat een flinke wandelingen. Het blijft genieten. Schitterende natuur zeker en waanzinnig mooi.
Groet aan allen.

Riet de Wit A long time ago

Net even op internet naar foto's van de Narrows trail in Zion gekeken. Simone, ik kan me nu voorstellen, dat je dat wilde. Waanzinnig mooi!!!
Leuk, dat de twee Marken hem ook gelopen hebben. Groeten, Ma,( Oma en Riet ).

Cynthia A long time ago

Een woord...... Wauwh!! Echt heel mooi

janie A long time ago

wat een stoere familie heb ik toch.geweldig!


nog maar een poosje genieten,liefs allemaal.

Henny en Karin A long time ago

Prachtige foto's! En Mark met die hoed kan je zo meespelen in one upon a tome in the west. The good guy or the bad giu, that's the question.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!