Dag 5 en 6: Yosemite NP

Door Jan Witte - A long time ago

Nadat we jullie gisteren teleurgesteld hebben, vandaag maar weer eens een stukje typen ;-). Zoals jullie gisteren al zagen zijn we de afgelopen 2 dagen in Yosemite national park geweest. Yosemite is echt een HEEL mooi park.

Op dag 5 gingen we op weg naar het park en het is een uur lang heuvel op heuvel af en flink wat heen en weer slingeren. Eindelijk komen we dan bij de ingang van het park en voor we het goed en wel doorhebben rijden we bijna de eerste waterval al voorbij. Gelukkig heeft Roos op tijd door dat we daar even moeten stoppen en we lopen naar de "bridal veil fall". We lopen tot vlak onder de waterval om wat mooie foto's te nemen (wat er niet bij stond is dat je dan ook meteen een douche krijgt!).

Daarna rijden we door naar het gedeelte wat "Yosemite valley"  heet. In eerste instantie rijden we met wat stops (want alles is mooi en kijk daar eens ;-)) naar het visitor center om wat informatie te krijgen en om een tripje te boeken. Daarna rijden we door de valley met de speciale shuttle bussen en lopen we naar "Yosemite fall", de op 4 na grootste waterval ter wereld. Helaas kunnen we alleen naar het onderste stuk lopen want de tocht naar de top kost 8 uur.

Omdat het inmiddels een uur of 4 is besluiten we om de Tioga road op te gaan rijden (deze weg loopt over de bergen ten noorden van de valley). We rijden ongeveer 1,5 uur en krijgen een aantal mooie uitzichten op de valley, watervallen en bergen. Hierna rijden we terug omdat we op tijd terug moeten zijn voor de trip die we geboekt hebben: een moonlight tour door Yosemite. We gaan met een park ranger in een open tram (platte kar met stoeltjes) bij maanlicht door Yosemite valley heen. Een hele gave tocht maar wel echt heel erg koud (gelukkig kregen we allemaal een dekentje maar dan alsnog....). De tour begon om half 10 en eindigt om kwart voor 12, waarna we nog een dik uur over de heuvel op heuvel af met slingers terug moeten naar Mariposa. Gelukkig werkt het licht van de Jeep prima (en de remmen ook want het merendeel is dit keer toch heuvel af...). Omdat het dan een uur of 1 is hebben we allebei geen zin meer om wat te typen en dus krijg je dan veel commentaar :-P.

Dag 6: Op dag 6 slapen we eerst eens lekker uit (we zijn dus om 9 uur uit bed en ja dat is uitslapen...). We gaan vervolgens weer naar Yosemite toe omdat we toch nog wel wat leuke dingen gemist hebben. We rijden allereerst weer de valley in op zoek naar Mirror lake. Een klein meer wat alleen tijdens deze periode bestaat (door smeltwater). Dit is ongeveer een mijl lopen. We moeten erg lachen bij het begin van de tocht om een bordje wat waarschuwt voor bergleeuwen. Wat te doen als je er een ziet: stenen gooien, werkt dit niet en valt hij aan, terugvechten! Ja ja... "in the left corner we have a mountain lion and in the right corner..... DINER!". Maar goed we gaan er van uit dat we er geen tegenkomen. Mirror lake is een mooie plek en na wat rond lopen besluiten we om terug te gaan.

We moeten tenslotte nog naar "tunnel view"  en "glacier point". Tunnel view is volgens alle gidsen HET punt waar je geweest moet zijn. Het is een plaats die je een overzicht geeft van de bekendste bergen en de yosemite fall.

Als laatste gaan we deze dag naar Glacier point toe. Dit is de bergrand aan de zuidkant van de valley en eenmaal bovenaan hebben we een schitterend uitzicht over de hele valley! Het was een flinke trip (Roos wordt misselijk van alle bochtjes) maar het was het absoluut waard om daar boven te staan.

Inmiddels is het 5 uur en moeten we echt weg uit Yosemite want onze overnachting is in Visalia (3 uur rijden). Inmiddels ligt Roos lekker te slapen en typ ik nog snel even dit bericht. Vanuit de USA alvast welterusten! Of een leuke werkdag (het is tenslotte vrijdag bij jullie ;-)).

P.s. Ik had wat ruzie met de foto's want de meeste die ik wilde plaatsen zijn groter dan 8MB en dat pikt de website niet. Maar die krijgen jullie bij terugkomst dan wel te zien.

Reacties

ma A long time ago

Hoi hoi,leuk hoor om alles te lezen, zo reizen we toch een beetje met jullie mee.
Het is hier herfst dus geniet van het mooie weer en al het moois daar.

xx Van ons

marianne A long time ago

hey buurtjes,
ook wij lezen inmiddels mee...Het is maar goed dat de zonnebrandcremè optijd is aangekomen, jullie hebben hem daar wel nodig. Smeer maar door hoor, hier in Nederland heb je er straks niks meer aan!
Mooie foto's van Yosemite, gaaf!

Connie A long time ago

En al over de tioga pas gereden! Nog sneeuw gezien?

Lonneke A long time ago

Bridal veil fall??!! HET IS EEN HINT!!! Hahaha. Nu vlug de rest lezen, maar moest dit alvast even melden.

Lonneke A long time ago

Bericht 2: weer en leuk stukje om te lezen. Super mooie omgeving! Kijk uit naar de foto's! Xx

Rebecca A long time ago

Wow, Yosemite NP ziet er op de foto's al gaaf uit, laat staan in het echt!!
Het is hier inderdaad snert weer (6 graden gisteren) dus geniet van het mooie weer daar!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!